Ziua Educaţiei – Orban: Dreptul la educaţie al copiilor şi tinerilor este asigurat de implicărea profesorilor

Faptul că noul an şcolar şi universitar a început în condiţii de siguranţă sanitară, iar dreptul la educaţie al copiilor şi tinerilor poate fi asigurat se datorează implicării şi flexibilităţii cadrelor didactice, care au mers la cursuri ori au predat la distanţă, cu aceeaşi dedicare, indiferent de situaţia epidemiologică, afirmă prim-ministrul Ludovic Orban, luni, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei mondiale a Educaţiei, scrie Agerpres.

Ludovic Orban

„Actul de educaţie în România trece printr-o transformare dificil de anticipat cu doar un an în urmă: discutăm despre un alt mod de predare şi de interacţiune a dascălului cu elevul, despre colegi care trebuie să colaboreze la distanţă, fără a prejudicia oportunităţile lucrului în echipă, despre oameni care învaţă din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viaţa. Efortul de adaptare al cadrelor didactice, aplicarea unor metode inovative menite să menţină interesul pentru învăţare al copilului şi să-l ajute să-şi formeze competenţe şi abilităţi sunt determinante pentru a face posibilă continuarea procesului de învăţământ, în pofida tuturor barierelor ridicate de criza sanitară. Faptul că noul an şcolar şi universitar a început în condiţii de siguranţă sanitară, iar dreptul la educaţie al copiilor şi tinerilor poate fi asigurat se datorează implicării şi flexibilităţii cadrelor didactice, care au mers la cursuri ori au predat la distanţă, cu aceeaşi dedicare, indiferent de situaţia epidemiologică”, spune Ludovic Orban.

Contextul sanitar pune însă pe umerii profesorilor, învăţătorilor şi educatorilor o nouă responsabilitate, arată premierul.

„Pe lângă disciplina pentru care s-au pregătit, dascălii predau acum copiilor o nouă lecţie: grija faţă de sine şi faţă de cei din jur, esenţială pentru protejarea sănătăţii şi vieţii tuturor”, menţionează Orban.

Şeful Executivului le transmite, în încheierea mesajului, cadrelor didactice şi elevilor „sănătate, încredere şi succes în toate proiectele pe care şi le propun”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *