272 DE PERCHEZIȚII ÎN DOSARE PENALE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

 

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 272 de percheziții, au instituit măsuri asigurătorii de peste 4.900.000 de lei și au indisponibilizat bunuri în valoare totală de 16.000.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

 

În perioada 22 – 28 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 272 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 55 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

 

În cauzele penale instrumentate, faţă de 161 de persoane a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar față de 16 au fost dispuse măsuri preventive (5 reținute, 2 arestate preventiv și 9 plasate sub control judiciar).

 

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii de aproape 4.900.000 de lei, dintre care peste 1.000.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproximativ 16.000.000 de lei.

 

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 6.321.316 de ţigarete, 2.562 kilograme de tutun și 24 litri de alcool.

 

Exemple:

 

Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN EVAZIUNE FISCALĂ ÎN DOMENIUL COMERȚULUI CU AUTOTURISME SECOND-HAND, DESTRUCTURATĂ

 

 

https://www.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/grupare-specializata-in-evaziune-fiscala-in-domeniul-comertului-cu-autoturisme-second-hand-destructurata

 

https://www.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/update-grupare-specializata-in-evaziune-fiscala-in-domeniul-comertului-cu-autoturisme-second-hand-destructurata

 

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice OLT

28 PERCHEZIȚII ÎN 16 JUDEȚE – ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ

 

https://www.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/28-perchezitii-in-16-judete-intr-un-dosar-de-evaziune-fiscala

 

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Bucureşti, Str. Mihai Vodă, nr. 6, sector 5, România

Tel: +4 021.316.66.65

www.politiaromana.ro

https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *