300 DE MAGISTRATI AU DOSARE LA DNA

Dezvaluire bomba a procurorului sef adjunct al DNA Marius Iacob: 300 de dosare cu judecatori si procurori aflate in lucru la DNA trebuie declinate la noua Sectie de investigare a infractiunilor comise de magistrati din PICCJ. Dezvaluirea lui Iacob confirma presiunile sub care sute de judecatori au solutionat dosarele DNA, cu teama ca pot fi inculpati daca “deranjeaza” (Document)

Procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob (foto) a facut o dezvaluire exploziva in proiectul de management cu care a candidat pentru conducerea parchetului anticoruptie. Marius Iacob confirma ca sute de judecatori au solutionat dosare ale DNA cu teama ca oricand vor putea fi saltati si inculpati de DNA daca deranjeaza interesele acestui parchet.

Marius Iacob dezvaluie ca in momentul de fata aproximativ 300 de judecatori si procurori au dosare in lucru la DNA (vezi facsimil). Cifra este uluitoare, caci in conditiile in care in Romania activeaza circa 7.000 de magistrati, rezulta ca aproape 5% dintre acestia sunt vizati in dosare de coruptie. In plus, Iacob vorbeste de 300 de cauze cu magistrati, ceea ce inseamna ca pot fi mai mult de 300 de judecatori si procurori cu dosar la DNA, in conditiile in care un dosar poate privi mai multe persoane.

Adjunctul DNA face aceasta dezvaluire explicand faptul ca odata cu infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati trebuie predate toate dosarele cu judecatori si procurori aflate in lucru la parchetul anticoruptie:

Infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie duce la modificarea competentei DNA cu privire la persoanele care detin calitatea de judecator sau procuror.

Legea nr. 207/2018 prevede si obligatia Directiei Nationale Anticoruptie de a inainta cauzele in care sunt cercetati magistrati, la momentul la care sectia devine operationala.

In prezent, la Directia Nationala Anticoruptie sunt inregistrate aproximativ 300 de cauze care se afla in aceasta situatie.

Pentru ca se modifica in acest mod competenta Directiei, si dispozitiile referitoare la organizarea DNA din Regulamentul de ordine interioara trebuie modificate urgent, intrucat Serviciul pentru combaterea infractiunilor in justitie trebuie desfiintat, iar intreaga activitate a Sectiei de combatere a coruptiei trebuie regandita”.

Sursa: www.luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *