Decizie istorică în cazul Ghiță: Serbia dă o lovitură totală Justiției române

Este o decizie istorică: o instanță recunoaște că există ”pericolul de persecuție în România”, țară membră NATO, ”din cauza opiniei politice”

Lovitură teribilă pentru magistrații români — fugarul Sebastian Ghiță nu va fi extrădat din Serbia! Mai précis, Înalta Curte de Justiție din Serbia a respins cererea de extrădare trimisă de Ministerul Justiției din România!

Postul România TV, patronat de miliardarul fugar, a anunțat că, la Belgrad, Camera penală a Înaltei Curți din Serbia, a emis decizia de respingerea cererii Ministerului Justiției din România, în legătură cu Ghiță Sebastian Aurelian, cetățean din România, „în scopul de a pune în aplicare o arestare pentru detenție din 14 aprilie 2017, în scopul de a asigura prezența la anchetă a acuzatului Ghiță Aurelian Sebastian, cercetat sub suspiciunea de a fi comis opt infracțiuni prevăzute de lege și prezentate în actele autorităților competente”.

Și, atenție la motivare, fiindcă se vorbește în clar de persecuții în România:

„Curtea a ținut cont de depozițiile penale ale celor implicați și de prevederile Legii privind asistența juridică internațională în materie penală și, în special, de decizia Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Serbia — Direcția de Poliție — Poliția de Frontieră — Biroul Azil de 01/06/2018, care a devenit valabilă la 18 iunie 2018, prin care a adoptat o cerere de azil în Republica Serbia, a cetățeanului român Ghiță Sebastian Aurelian, din cauza pericolului de persecuție în țara de origine, din cauza opiniei politice.„, se arată în decizia instanței sârbe, tranmisă de agenția „Știri pe surse„.

Mai mult, instanța sârbă a aprciat că Sebastian Ghiță este eligibil pentru azil politic! Vom reveni cu alte detalii.

Pentru cine nu își dă seama de enorma importanță a deciziei, reamintim că Ghiță a fost deputat, secretar al comisiei SRI și furmizor principal de programe pentru SRI și alte servicii secrete din România, țară NATO. Reamintim și Serbia nu este țară NATO. Fără comentarii…

Sursa: https://ro.sputnik.md/politics/20180727/20844447/cazul-ghita-serbia-justitie.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *