A fost inaugurat un nou centru aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu

Centrul de îngrijire si asistenţă pentru persoane cu dizabilităţi, din satul Valea Bujorului, comuna Izvoarele, judeţul Giurgiu, a fost inaugurat astăzi, 6 decembrie 2017.

Centrul se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, are capacitatea de 8 locuri şi asigură servicii sociale persoanelor adulte cu handicap grav.

Acestea, având vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, au un lung istoric instituţional, fiind instituţionalizate succesiv în centre de tip clasic, în ultimii ani fiind beneficiari de servicii sociale în centrele Cărpenişu şi Tântava.

Clădirea în care funcţionează centrul a fost construită de Fundaţia Romanian HelpLine, pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Izvoarele, instituţie care a asigurat şi amenajarea curţii. Consiliul Judeţean Giurgiu a asigurat dotarea cu mobilier.

Serviciile oferite celor 8 persoane cu dizabilităţi în acest centru sunt servicii de îngrijire personală, asistenţă medicală, recuperare şi reabilitare funcţională şi integrare socială.
Personalul centrului este format din 15 persoane – asistenţi medicali, infirmiere şi îngrijitoare, cei mai mulţi salariaţi fiind localnici.

DGASPC Giurgiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *