COMUNICAT DE PRESĂ

COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
18.03.2018, ora 15:00
COMUNICAT DE PRESĂ
Informări/ Avertizări:
ANM a emis Atenționare meteorologică:
– COD GALBEN pentru data de 18.03.2018, între orele 08.00-23.00, pentru precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată.
ANM a emis Avertizare meteorologică:
– COD PORTOCALIU pentru data de 18.03.2018, între orele 14:30-18:00, pentru ploaie înghețată, depuneri semnificative de polei mai ales pe conductori, arbori și obiecte din apropierea solului.

Situație operativă și U.A.T.-uri afectate
La nivel județean, unitățile administrativ-teritoriale Bucșani, Bulbucata, Călugăreni, Gostinari și Găiseni sunt afectate în acest moment de revărsarea râurilor Neajlov, Dâmbovnic, Sabar, precum și de mărirea debitului râului Argeș, astfel:
– 330 ha teren agricol;
– 740 ha păşune;
– 630 ha pădure;
– 2,3 km DC (DC 107 si DC 101, ambele pe raza comunei Călugăreni și DC 139 pe raza comunei Bulbucata) – dar pe toate drumurile comunale se circulă.
De asemenea, pe raza U.A.T.-uri anterior menționate se face monitorizarea permanentă a modului de evoluție a cotelor râurilor, în scopul intervenției în timp oportun dacă situația o va impune.
Cetățenii, în special participanții la traficul rutier, trebuie să aibă în vedere faptul că anumite drumuri, tinând cont de fenomele meteo anterior menționate, pot fi închise sau restricționate temporar, în vederea evitării producerii diferitelor evenimente rutiere.

Situația hidro-meteorologică
Din punct de vedere meteorologic, în ultimele ore, pe raza județului Giurgiu s-au înregistrat precipitații slabe (0,1 – 1,5 l/mp). Temperatura aerului este în jur de 0°C, iar vântul bate la rafală din NE cu 16 m/s.
În ceea ce privește situația hidrologică, pe râurile interioare care străbat teritoriul județului, sunt creșteri ale nivelurilor și debitelor din cauza propagării viiturilor din amonte, situația hidrologică la ora 12:00 fiind următoarea:
Stația hidrometrică de la Călugăreni, de pe râul Neajlov:
– nivel: 243 cm, cu 23 cm peste cota de atenție și 17 cm sub cota de inundație, în scădere cu 4 cm față nivelul înregistrat la ora 06.00;
Stația hidrometrică de la Crovu, de pe râul Glavacioc:
– nivel: 219 cm, cu 19 cm peste cota de atenţie și 31 cm sub cota de inundație, în scădere cu 4 cm față nivelul înregistrat la ora 06.00.
PREŞEDINTELE
COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
PREFECT

NINA CARMEN CRIŞU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *