Terorismul juridic și psihologic în Cazul Nadeș continuă!

     În anul 2006 , o familie de falși moștenitori , în complicitate cu notari și judecători , au intrat fraudulos în posesia unei suprafețe de 8.472 hectare care cuprindea întregul sat Nadăș , județul Arad , cu tot cu casele localnicilor , biserică , cimitir , pășuni , terenuri agricole și păduri .
     În semn de nemulțumire față de casarea de către Tribunalul Olt din Slatina a sentinței de desființare a retrocedării ilegale pronunțată de Judecătoria Balș , un grup de  cinci nădășeni au recurs la extrema formă de protest declarând Greva foamei pe perioadă nedeterminată în fața sediului Tribunalului Olt din Slatina începând cu data de 14.03.2018 .

     Rad Nicolae , „Nea Nicu” cum îi spunem noi , cei ce îl cunoaștem , consideră că prin acest gest el și ceilalți nădășeni se vor face auziti decătre autorități .

      Iovu Biriș , la cei 72 de ani ai săi , a spus că :
„Familia Colțeu a vrut tot : biserică , cimitir , sat și a obținut prin sentința  definitivă de la Ineu . Este vorba de 8.742 de hectare și construcțiile aferente . Doar 20 ha nu sunt cuprinse în această sentință – un drum judetean care traversează Nadășul .
        În 2012 am fost executat și de atunci soția mea a rămas debilă . Din cauza retrocedării , în sat avem doi morți și alți doi care umblă în cărucior” .

      După 600 de ani de viețuire pe acele meleaguri , primele dovezi ale existenței acestui sat fiind din anul 1300 , localnicii s-au trezit fără nimic .

      Grupului de nădășeni aflați în Greva Foamei li s-au alăturat și primii membri ai Grupului de Solidaritate Civică Ion Ioan – Președintele Sindicatului Solidaritatea Alro , acesta ocupându-se de obținerea aprobării protestului și Doamna Elena Dudescu – Secretar General-Contabil al aceluiași Sindicat .
     Cine dorește să se solidarizeze cu protestatarii sau să intre în Greva Foamei alături de aceștia , sunt așteptati în fața Tribunalului Olt din Slatina în fiecare zi începând cu orele 10.00 .
Vă vom ține la curent cu derularea acestui eveniment .
Mulţumiri alese doamnei Angela Negrotă pentru colaborare! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *