A fost publicată ierarhia la nivel județean a mediilor de admitere la liceu

Ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean și la nivelul municipiului București, a fost publicată de Ministerul Educației. Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 verifică astfel ce loc ocupă media lor și își pot calcula șansele de a intra la liceul și la clasa pe care și le doresc cel mai mult.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat pe pagina sa de Facebook că pe 1 iulie “se va publica ierarhia, la nivel județean/la nivelul municipiului București, a absolvenților clasei a VIII-a care au susținut examenul de evaluare națională”.

“Ulterior, în intervalul 2 – 8 iulie, se vor completa opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenți și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Completarea opțiunilor se poate face fie în unitatea de învățământ absolvită, fie prin formular transmis electronic”, a precizat Anisie.

Aceasta a adăugat că “absolvenții care doresc să participe la admitere într-un alt județ vor completa fișele de înscriere în aceeași perioada, 2-8 iulie, fie la unitatea de învățământ de proveniență, fie vor transmite electronic opțiunile la unitatea de învățământ absolvită sau, doar în situații excepționale, la centrul special de înscriere din județul în care doresc să participe, potrivit Procedurii MEC nr. 31275/24.06.2020”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *