Agresorul fetei din Frătești, arestat pentru tentativă de omor

După de a fost prins, joi, la Remuș, tânărul ce încerca să fugă după ce a lovit, în repetate rânduri, cu cuțitul o fată de 13 ani din Frătești, a fost, inițial, reținut pentru 24 de ore:

„Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, tânărul bănuit de săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe a fost retinut, pentru 24 de ore”, anunţa, vineri dimineaţă, IPJ Giurgiu.

Agresorul a fost prezentat  unității de parchet competente, cu propuneri procedurale, iar procurorii l-au dus în fața judecătorilor.

Vineri după-amiază, magistrații au decis: ”Instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.” 

Pe de altă parte, victima a fost dusă, inițial, la Spitalul Județean Giurgiu, unde a fost stabilizată, fiind, apoi, transportată la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu.

Medicul Gigi Dragomir, directorul medical al Spitalului Județean Giurgiu, a precizat: ”Pacienta, 13 ani, agresiune fizică din relatările ei, multiple plăgi tăiate (peste 20) scalp, cervical posterior şi bilateral, (penetranță probabil în faringe cea din dreapta), faciale, torace posterior, membre superioare bilateral şi genunchi stâng. S-a practicat sutura hemostatică în sala de operații pentru o parte din ele, ulterior transferată către Spitalul Grigore Alexandrescu, conştientă, cooperantă, stabilă hemodinamic şi respirator”.