Continuă pregătirile pentru alegeri; joi au fost desemnați președinții birourilor electorale și locțiitorii acestora

Tribunalul Giurgiu a organizat joi ședința de desemnare a președinților și locțiitorilor acestora pentru Birourile Electorale de Circumscripție din județul Giurgiu, pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie 2024.

Ședința publică a fost condusă de președintele Tribunalului Giurgiu, judecătorul Cristian Constantin Ancu.

Prin tragere la sorți, ca președinți și locțiitori au fost desemnați atât magistrați (judecători și procurori), cât și experți electorali.

Pentru circumscripțiile electorale unde nu fost înscris niciun expert electoral, s-a procedat la tragerea la sorți pentru desemnarea unui expert electoral din cadrul celei mai apropiate circumscripții de localitatea fără expert.

Conform legii, președinții și locțiitorii desemnați au la dispoziție 48 de ore să comunice dacă sunt de acord cu desemnarea , iar acolo unde vor exista refuzuri, se va recurge la repartizarea altui expert din rezerva de 10% din locurile necesare.

Conform calendarului electoral, urmează comunicarea listei cu cei desemnați și publicarea acesteia pe site-ul prefecturii Giurgiu, după care prefectul județului va contacta președinții birourilor electorale, pentru a le înmâna materialele necesare și a stabili detaliile organizatorice.