Ancheta împotriva lui Liviu Dragnea, ”exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale”. Cine a spus asta…

Directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă, Nicholas Ilett, a transmis luni, într-un comunicat publicat pe site-ul OLAF, că ancheta ce îl vizează pe președintele PSD, Liviu Dragnea, este ”un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale”. Ilett a adăugat că OLAF a desfăşurat investigaţii amănunţite care speră că vor avea un puternic efect de descurajare.

Mesajul directorului Ilett vine după ce DNA a anunţat că preşedintele Camerei Deputaţilor este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârşite în dosarul TelDrum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

„DNA a explicat că acest caz a venit ca rezultat a două investigaţii desfăşurate de OLAF asupra unor proiecte finanţate de Fondul European pentru Dezvoltare Regională pentru construcţia de drumuri în România, care au fost încheiate în mai şi septembrie 2016”, se mai arată în comunicat.

OLAF precizează că a descoperit dovezi care arată o înţelegere secretă între beneficiarii fondurilor, oficiali publici şi contractor, inclusiv documente falsificate în timpul procedurii de achiziţie.

„Investigaţiile OLAF s-au încheiat cu o recomandare financiară către Directoratul General pentru Politică Regională şi Urbană de a recupera toate cele 21 de milioane de euro, şi cu recomandări judiciare către Direcţia Naţională Anticorupţie din România de a iniţia acţiuni judiciare în acest dosar”, se mai menţionează în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *