Angajări masive de directori la ANAF: “E o situație fără precedent”.

ANAF a scos la concurs 58 de posturi de director, în condițiile în care posturile obişnuite de execuţie sunt blocate de mai mulţi ani, iar instituția are un deficit de personal de circa 15%, scrie Profit.ro.

Potrivit sursei citate, care publică un document al ANAF, printre posturile scoase la concurs se numără cele de directori de regională, directori juridici, directori de colectare, de servicii interne şi şefi de administraţii judeţene fiscale.

Posturile sunt căutate pentru Direcții Generale Regionale a Finanțelor Publice din aproape toate județele.

Fost director ANAF: E o operațiune de capturare politică a unei instituții

“O asemenea operațiune de capturare politică a unei instituții este fără egal în istoria recent. Nici măcar la reorganizarea ANAF din 2013 nu au fost scoase la concurs un asemenea număr de funcții de conducere. După ce au avut trei tentative de a obține legal o reorganizare ANAF care să permită instalarea pilelor baronilor PSD la conducere, acum au recurs la o ultimă metodă”, a declarat, pentru sursa citată, fostul preşedinte al ANAF Gelu Diaconu.

Campania are loc în contextul în care Guvernul a fost demis, iar preşedintele a desemnat un nou premier pentru formarea de guvern.

Toţi candidaţii trebuie să depună documentele într-un “dosar cu şină”, iar concursul pentru numirea de şefi are loc în timp ce angajările pe posturile obişnuite de execuţie sunt blocate de mai mulţi ani, iar ANAF are un deficit de personal de circa 15% dintr-un total de 27.000 de posturi aprobate pe hârtie, mai scrie sursa citată.

Sursa: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *