Ascensiune militară FULMINANTĂ a Principelui Radu Duda de Hohenzollern! Cum a ajuns un actor să fie COLONEL al Armatei Române

În ultima vreme, pe fondul agravării stării de sănătate a Regelui Mihai, Familia Regală a României a fost în centrul atenției. Punctul culminant a fost atins în momentul în care prințul dezmoștenit Nicolae a încercat să-ți vadă bunicul, iar ceilalți membri ai Casei Regale i-au refuzat dorința, motivând că însuși Regele a decis asta.

Săptămâna trecută, Familia Regală a prezentat succesorul Regelui Mihai. Astfel, persoana care va prelua frâiele Casei Regale, după decesul Majestății Sale, este Principesa Margareta și, implicit, soțul acesteia, Principele Radu Duda.

Bugetul.ro le dezvăluie cititorilor săi cum a ajuns Principele Radu Duda de Hohenzollern, de profesie actor, colonel activ în cadrul Armatei Române.

Prințul Radu Duda de Hohenzollern-Veringen a fost avansat în patru ani de patru ori, de la gradul de locotenent-major în rezervă la cel de colonel activ. Un ofițer obișnuit obține un grad pe cincinal, scria jurnalistul Claudiu Târziu, în anul 2006, în Cotidianul.

În anul 2002 a început ascensiunea militară a Prințului Radu Duda. În acel an, Adrian Năstase, premier la acea vreme, l-a numit reprezentant special al Guvernului României pentru Integrare, Cooperare și Dezvoltare Durabilă. În același an, prințul a absolvit Colegiul Național de Apărare și a fost avansat de la gradul de locotenent-major în rezervă la cel de căpitan în rezervă.

Dezvăluirea care „ZGUDUIE” Casa Regală! Principesa Elena și-ar fi dat în judecată FIUL – motivul este halucinant

Un an mai târziu, Prințul Radu a absolvit încă un curs de factură militară: programul Senior Executive de la George C. Marshall Center din Germania. Acesta l-a ridicat la gradul de maior în rezervă.

Evindet, în 2004, Principele Duda a făcut încă un curs, iar acesta i-a adus din nou un grad. Prințul a urmat cursul National and International Security for Senior Executives, la Kennedy School of Government de la Universitatea Harvard, iar după absolvire a devenit locotenent-colonel în rezervă.

În vara anului 2005, prințul Radu de Hohenzollern-Veringen ajunge colonel, fiind trecut, totodată, în rândul cadrelor active, la cerere sa. La 16 iunie 2005, Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunța că Alteța sa Radu, principe de Hohenzollern-Veringen, a devenit ofițer activ, cu grad de colonel. Ministerul afirma că principele a fost chemat din rezervă ca „o consecință a eforturilor depuse de Alteța sa pe timpul campaniei de integrare a României în structurile euroatlantice“.

sursa:bugetul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *