Bicicletele cu care lotul Italiei câștigase titlul mondial fuseseră furate de români. Unde au fost găsite la noi în țară

Un eveniment neașteptat a fost semnalat în România, la scurt timp după ce lotul de ciclism al Italiei obținea titlul mondial la competiția organizată în Franța. Bicicletele sportivilor italieni fuseseră furate la numai o zi după câștigarea competiției de ciclism, însă nimeni nu se aștepta ca acestea să fie descoperite la o distanță atât de mare, în țara noastră. Se pare că polițiștii au descoperit o rețea internațională de hoți români cu această ocazie, după ce bicicletele lotului Italiei au fost furate.

Cum au fost furate bicicletele lotului Italiei de hoții români

La o zi după ce au obținut titlul mondial la ciclism, în Franța, sportivii din lotul național al Italiei s-au trezit cu bicicletele furate din fața hotelului. Cele 22 de biciclete, care valorează aproximativ 600.000 de euro, au fost descoperite cu stupoare în România, într-o localitate din Vrancea. Se pare că bicicletele lotului Italiei fuseseră furate de hoții români.

Cei care au dat de urma acestora au fost polițiștii de la Crimă Organizată Galați și procurorii DIICOT Vrancea. Aceștia au reușit să destructureze astfel o rețea internațională de traficanți de droguri și hoți, care acționau în vestul Europei. Hoții sunt, se pare, autorii furtului de acum câteva zile din Franța.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de mare risc și furt calificat cu consecințe deosebit de grave. În cadrul acțiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare, se arată într-un comunicat emis de Poliția Română.

Bicicletele lotului Italiei fuseseră furate de români
Bicicletele lotului Italiei fuseseră furate de români

Hoții erau și traficanți de droguri

Potrivit cercetărilor, cei care sunt acuzați de furtul bicicletelor lotului național al Italiei sunt și traficanți de droguri. Polițiștii au descoperit că aceștia aduceau în România cocaină și hașiș. Oamenii legii au început să cerceteze patru bărbați din județul Vrancea, care ar fi constituit un grup infracțional organizat. Aceștia introduceau în țară droguri de mare risc, pe care le vindeau în județele Vrancea și Bacău.

Din cercetări a reieșit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbați, din județul Vrancea, ar fi constituit un grup infracțional organizat având ca scop introducerea în țară de droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în județele Vrancea și Bacău. De asemenea, în aceeași perioadă s-ar fi conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene. Astfel, la data de 23 octombrie 2021, persoanele bănuite ar fi sustras 22 de biciclete, care ar fi aparținut unei echipe de ciclism ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare de aproximativ 600.000 de euro, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

Cum au reușit polițiștii să prindă hoții de biciclete

Hoții români nu au scăpat neprinși, iar oamenii legii au reușit să le dea de urmă chiar în timp ce aceștia încercau să vândă bicicletele. Acțiunea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Galați a reușit nu doar să descopere traficul de droguri, ci și furtul bicicletelor valoroase. Astfel, în urma perchezițiilor de la domiciliul infractorilor, polițiștii au prins în flagrant hoții.

La data de 28 octombrie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au organizat o acțiune pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de mare risc și pentru identificare bunurilor sustrase, de către membrii grupului infracțional, de pe teritoriul altor state.

În urma acțiunii, polițiștii i-au prins în flagrant delict pe aceștia, în timp ce ar fi încercat să comercializeze o parte din cele 22 de biciclete sustrase din Franța. Ulterior, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, la locuințele și imobilele din județul Vrancea, folosite de persoanele bănuite, fiind identificate și ridicate, în vederea cercetărilor, 21 de biciclete sustrase de pe teritoriul Franței, precum și 8 ecrane interactive, un DVR, 10 telefoane mobile, 2 grame de hașiș, 13.850 de lei și 2.800 de euro.

În urma analizării materialului probator administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au dispus împotriva celor patru persoane măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, precizează Poliția.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *