Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, participă la reuniunea trilaterală cu omologii din România, Polonia şi Turcia

Potrivit MAE, cei trei miniştri ai afacerilor externe vor discuta despre priorităţile NATO în contextul internaţional actual, inclusiv eforturile aliate de gestionare a pandemiei de COVID-19, pe baza concluziilor celei mai recente reuniuni a miniştrilor de externe aliaţi, din 2 aprilie 2020.

Reuniunea va prilejui şi un schimb de opinii despre evoluţiile din vecinătatea estică şi cea sudică a continentului european şi rolul NATO în gestionarea acestora, cu accent asupra măsurilor legate de consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare şi a sprijinului acordat ţărilor partenere.

”Consultările se înscriu în dialogul regulat al celor trei state pe teme de interes strategic şi de securitate şi au un caracter informal, urmărind facilitarea discuţiilor pe teme de actualitate şi interes prioritar, util în armonizarea poziţiilor naţionale şi în identificarea unor noi oportunităţi de coordonare şi cooperare”, a transmis MAE. 

Formatul trilateral de consultare România-Polonia-Turcia a fost lansat, la propunerea României, în anul 2012. 

Pe aceeaşi temă: 

Bogdan Aurescu participă la reuniunea miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre NATO/ Întrunirea se va desfăşura în regim de videoconferinţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *