Senatul se reunește marți în ședință de plen, cu prezență restrânsă în sală

Senatul se reuneşte, marţi, în şedinţa de plen, pe ordinea de zi fiind inclusă OUG 34/2020 care a fost amendată de Comisia juridică în sensul eliminării confiscării unor bunuri, ca sancţiune contravenţională complementară în cazul nerespectării prevederilor ordonanţei menite să asigure un efect preventiv şi coercitiv adecvat raportat la starea de urgenţă, scrie Agerpres.

Potrivit Ordonanţei 34/2020 care modifică OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, nerespectarea măsurilor aferente stării de urgenţă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.

„Pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni contravenţionale complementare, prevăzute în ordonantele militare: b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, c) suspendarea temporară a activităţii, d) desfiinţarea unor lucrări şi e) refacerea unor amenajări”, se arată în textul ordonanţei din care a fost eliminat punctul a) – confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie.

În proiectul ordinii de zi a plenului de marţi, postat pe site-ul Senatului, mai sunt incluse, printre altele, OUG 44/2020 privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale cuprinse în perioada 2016 – 2020, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2019 privind unele măsuri în domeniul educaţiei şi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Potrivit preşedintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şedinţa de plen de marţi va avea loc, la fel ca şi cea de săptămâna trecută, cu prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor participând de la distanţă, votul urmând a fi acordat prin telefon.

Editor: I. I. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *