Bomba zilei. Se cere audierea SRI şi SIE pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe PSD deoarece preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a permis adoptarea tacită a proiectului prin care ungurii din România primesc autonomie. Imediat după cele declarate de Iohannis, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că acesta a făcut cea mai gravă acuzaţie care s-a făcut în România după Revoluţie şi cere audierea SRI şi SIE pe această temă.

„Sa fie invitat Presedintele sa aduca dovezi. Solicit Parlamentului să-i invite pe directorii SRI şi SIE pentru a răspunde la întrebări în sensul afirmaţiilor făcute de Preşedinte. Altfel, cataloghez interventia Presedintelui ca fiind iresponsabila, readuce flamura nationalismului pe care a purtat-o Corneliu Vadim Tudor. E culmea ironiei sa vedem discursul ultranationalist dus de Klaus Iohannis si Ludovic Orban, cer Parlamentului sa ia atitudine ferma”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Iohannis îi acuză pe social democraţi că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”.

Totul a început când Iohannia a saluat PSD în maghiară, „Jó napot kívánok, PSD!”

„Este incredibil ce se întâmplă în Parlament! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României” a continuat Iohannis.

Potrivit lui Iohannis, politicienii profită că autorităţile se luptă cu pandemia şi PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

„Asta înseamnă o majoritate toxică. Se înțelege acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate: nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD, împotriva României și a românilor. Este inadmisibil așa ceva”, a declarat Iohannis, adăugând că atât timp cât va fi el în scaunul de președinte, o astfel de lege nu va exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *