Critici dure aduse de Victor Ponta conducerii statului: „Cred că Orban e o cauză pierdută (…) nu e nici măcar dictator, e ceva ridicol

După o perioadă în care a tăcut și a observat ce se întâmplă pe scena politică din România și a analizat măsurile și declarațiile executivului, Victor Ponta a izbucnit. Fostul premier cere îndepărtarea actualului guvern și a premierului Ludovic Orban, întruct măsurile luate până în prezent nu sunt de natură să ajute România să depășească cu bine acest moment dificil, ci dimpotrivă.

”Cred că Orban e o cauză pierdută. Ar trebui adus din nou în fața Parlamentului să îl dăm jos prin moțiune de cenzură. Cred că României i-a ajuns să fie condusă de politruci ca Orban și Cîțu. Dacă ar fi moțiune de cenzură, aș vota mâine. Chiar și azi.

Parlamentul a făcut o treabă foarte bună. Toate propunerile bune făcute de Parlament au fost contestate la CCR de PNL. Ludovic Orban nu e nici măcar dictator, e ceva ridicol”, a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Ponta a avut un punct de vedere și în ceea ce privește ultimele declarații făcute de președintele Klaus Iohannis, cu precădere cele în legătură cu autonomia Ținutului Secuiesc.

”Iohannis are exprimări pe care le auzisem la Vadim Tudor şi Liviu Dragnea în ultima perioadă. Cred că ştie foarte bine că această lege nu va trece. E o vină comună a lui Orban şi Ciolacu. Nu cred că ne iau ungurii chiar acum Ardealul.”

Președintele Iohannis a criticat astăzi, într-o ieșire publică, pentru a doua zi consecutiv, Parlamentul, pentru faptul că a lăsat să treacă propunerea de acordare a autonomiei Ținutului Secuiesc. Președintele a declarat că probabil PSD-ul a făcut înțelegeri cu reprezentanții ungurilor, pentru a trece această lege.

„PSD a ajutat UDMR să treacă o lege prin Camera Deputaţilor, o lege care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlament. În timp ce noi ne luptăm să scăpam de pandemia de coronavirus, eu, Guvernul, celelalte autorităţi, marele PSD se luptă în birourile secrete să dea Ardealul ungurilor.”, a declarat astăzi președintele țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *