Călătoria în timp este posibilă? Informația care poate schimba tot ce știam până acum
Mulți dintre noi s-au întrebat dacă nu cumva călătoria în timp este posibilă. Bazându-ne pe legile fizicii acest proces este cât se poate de posibil. Însă ce trebuie să știm este că trecutul nu poate fi schimbat. Acestea sunt ultimele concluzii la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Queensland.
Iată de fapt dacă o călătorie în timp este posibil. Cercetătorii au venit cu o concluzie incredibilă
Se pare că nu există nicio cale, ca cineva din viitor să schimbe parcursul evenimentelor din trecut. Specialiștii chiar au venit cu un exemplu elocvent care a lămurit situația.
„Evenimentele se reajustează în jurul oricărui lucru care ar putea provoca un paradox, astfel încât paradoxul nu se întâmplă”, spune unul dintre autorul studiului. Spre exemplu, dacă cineva ar fi călătorit în timp și ar fi încercat să oprească pacientul zero din a se infecta cu noul coronavirus, tot nu ar fi împiedicat izbucnirea pandemiei. Călătorul în timp ar fi putut fi chiar el cel care se infectează şi devine pacientul zero.”, spun specialiștii.
Fizicianul Cristian Presură spune că teoria celor de la Universitatea din Queensland nu este chiar o „descoperire”, ci mai degrabă o speculație. Acesta a subliniat că nimeni nu are soluția călătorie în timp și asta pentru trei motive. Acestea sunt mecanica cuantică, teoria lui Einstein și conștiința.
„Nimeni până acum nu a reușit să unifice mecanica cuantică cu teoria lui Einstein, nici măcar Einstein însuși, iar în plus, ce este conștiința încă nu știm cu precizie. Și atunci vorbim despre speculații, despre teorii, dar nu în sensul de ceva verificat”, a explicat Cristian Presură.
Ce arată de fapt teoria relativității a lui Einstein. Concluzia care face lumină
În teoria relativității a lui Einstein, mișcarea aceasta a lui Sisif se produce pe o buclă în spațiu-timp. Teoria relativității a lui Einstein arată că există niște bucle spațio-temporale. Adică, poți să mergi înainte în timp, ajungi la un punct, după care te întorci, după care iarăși mergi, pe același drum pe care ai fost, după care iarăși te întorci. Deci, în teoria relativității a lui Albert Einstein avem aceste bucle spațio-temporale în care te poți învârti la infinit. Dezavantajul este că nu ai liber arbitru. Oriunde ai fi pe acea buclă, nu poți să faci nimic altceva decât ceea ce îți este scris, așa cum se întâmplă și în mitul lui Sisif.