Un număr mare de părinți s-a apucat de prostituție în pandemie. Cum de s-a ajuns la așa ceva
Un număr mare de părinți s-a apucat de prostituție în pandemie. Și asta din cauza restricțiilor economice generate de criza COVID, susține reprezentantul unui ONG. Acest fenomen pare o soluție de moment pentru a-și putea întreține familia. Totuși, în realitate oamenii care se îndreaptă spre industria sexului nu fac decât să crească oferta pe piață. Acest lucru va duce la scăderea prețurilor și implicit a câștigurilor.
Un număr mare de părinți s-a apucat de prostituție în pandemie. Ce s-a întâmplat de fapt
Aduce un risc foarte ridicat această ”meserie”. Coronavirusul sau alte boli crește într-o proporție îngrijorătoare daca te prostituezi. Semnalul de alarmă l-a tras chiar directorul unui ONG care se ocupă de integrarea socială și ajutorarea persoanelor care practică prostituția. Dr. Raven Bowen lucrează la asociația ”Ugly Mugs”.
Acesta subliniază că sunt sute de cazuri în care bărbați și femei au ales să-și vândă corpul pentru a putea să-și întrețină copiii. Creșterea a apărut în acest an, în special în ultimele luni, o dată cu temerile tot mai accentuate cu privire la răspândirea coronavirusului, cel puțin în partea de nord a Marii Britanii.

Semnalul de alarma tras de specialisti. Ce impact au astfel de decizii la nivel global
Doctorul a mărturisit că multe persoane s-au îndreptat către industria sexului pentru că s-au lovit de probleme financiare. Și asta din cauza șomajului sau a reducerii activității în domeniile suspendate prin hotărârile guvernului. Consecința este un impact negativ în această industrie. De altfel, au scăzut prețurile ca urmare a faptului că a existat un val de persoane dispuse să practice cea mai veche meserie din lume.
„Oamenii s-au orientat către activitățile sexuale pentru că le este foame, lor și familiilor acestora. La fel ca la imobiliare, piața devine saturată. Persoana care dă banii are controlul, astfel că ei își compromit siguranța pentru o sumă mai mică de bani” a spus dr. Raven Bowen.
În Marea Britanie, unii din lucrătorii sexuali sunt înregistrați fiscal ca prestând activități independente și au putut primi un ajutor din partea Guvernului, arată sursa citată. De altfel, mai multe multe domenii de activitate din România și din lume au fost afectate negativ de pandemie. Există însă voci conform cărora vom vedea adevăratele consecințe economice ale acestei perioade abia în 2021.
„Economia este foarte fracţionată, sunt zone care au fost grav afectate, zone care nu au fost afectate. Îmi este teamă că perioada ianuarie-aprilie a anului viitor va fi dură. Criza va fi simţită mai dur în primul trimestru al anului 2021. Este complicat şi sunt ţări puternice care nu o au o situaţie mai bună“, a spus Bogdan Enoiu.