Campionatul mondial, 11 iulie. Brexitul s-a produs, Croația se va bate în finală cu Franța

Știm cine va disputa titlul mondial și, cu siguranță, ar fi multe de spus despre cei doi aspiranți, nu numai despre semifinala de azi.

BUCUREȘTI, 11 iul — Sputnik. Croații au început partida cu o așezare mai defensivă în teren, mai calculați în risipa de efort. Adversarii lor, dimpotrivă, debordau de energie și au transformat-o în gol foarte repede, în minutul 4! A fost a 9-a reușită a lor, din totalul de 12, venită în urma unor faze fixe. Nimic de zis, execuția lui Kerrran Trippier merită toată admirația. Un început de vis!

Golul rapid înscris de Trippier
Golul rapid înscris de Trippier

Deschiderea scorului s-a produs prea repede ca să se repete evoluția evenimentelor din prima semifinală. Balcanici au dat semne de revenire pe la mijlocul reprizei, primul șut sănătos a venit în minutul 30.

Croații în căutarea egalării
Croații în căutarea egalării

Insularii nu sa-u limitat la faza defensivă, creând pericol în minutul 35 și în următorul atac. Dar repriza a culminat cu un asediu al croaților în timpul căruia s-a văzut ca apărarea selecționatea celor ”Trei lei” nu este invulnerabilă.

Marea întrebare era dacă și cum va ști Zlatko Dalić să repornească motoarele echipei.

Elevii lui, după pauză, au ieșit primii de la vestiare. Vitezele au crescut, spiritele au început să se încingă, dar scorul rămânea înghețat. Până în minutul 70 când Ivan Perišić l-a învins, totuși, pe Jordan Pickford.

Golul de 1-1
Golul de 1-1

Peste un minut doar bara i-a salvat pe englezi.

De aici încolo jocul s-a deschis și a început să se ridice la nivelul unei semifinale de Campionat mondial, departe de ceea ce am văzut ieri — spirit ofensiv redus la doze homeopatice de niște războinici temerari băgați în buncărele Liniei Magino.

Croații a pus tot mai multă presiune, dar timpul regulamentar s-a epuizat. Meciul a fost trimis în prelungiri fără ca Dalić să modifice unsprezecele de start. Echipa lui care s-a pomenit în situația de a participa la un maraton fotbalistic al treilea meci la rănd, le-a permis englezilor să construiască prima fază de poartă, dar fundașii au scos de pe linie. Apoi au răspuns ei înșiși prin căteva zvâcniri incisive.

A doua repriză suplimentară părea că va fi una de uzură și acalmie, un prolog al loviturilor de departajare, însă situația a fost răsturnată de pasa lui Perišić pentru bătrânul vulpoi  Mandžukić și lovitura de grație a acestuia.

Așa se accede în finală!
Așa se accede în finală!

Englezii au pierdut, dar au făcut-o cu demnitate, cu respect pentru public și sportul pe care îl profesează.

Croații care, în treacăt fie spus, nu au dezmințit ceea ce le-am prorocit în pronosticul nostru, au avut meritul de a ne aminti că există nu numai fotbal cerebral, ci și unul care se joacă cu inima.

Sursa: https://ro.sputnik.md/Rusia/20180711/20462678/rusia-cm-2018-11-iulie-cronica.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *