Campionatul Mondial, 21 iunie. Patru calificate, Argentina nu e printre ele, ci la pământ!

Meciurile zilei, Danemarca – Australia 1-1, Franța — Peru 1-0 și Argentina — Croația 0-3, mai ales cel de-al treilea, au răsturnat multe previziuni.

BUCUREȘTI, 21 iun — Sputnik. Danemarca, paradoxal, a deschis scorul prea repede — pentru a se calma pesta măsură și pentru a irita la maximum Australia. Antipozii au pornit în forță și, datorită arbitrajului video, au obțin un penalti. Căpitanul ”Cangurilor”, Mile Jedinak, transformă ca și în meciul precedent. Altfel decât de la punctul cu var această națională, cel puțin la CM 2018, na a știut să înscrie. Azi a obținut un punct care îi va fi de folos doar în cazul unui bizar concurs de rezultate, iar adversara s-a mulțumit cu acest egal și patru puncte în clasament.

Ambele au rămas în așteptarea rezultatului din celălat meci al zilei din Grupa C pentru a ști la ce să spere. Rezultatul lui, despre care vom vorbi mai departe, le-a lăsat posibilitatea de a-și juca până la capăt șansa de a accede în optimi.

Australia pică?
© SPUTNIK / МАКСИМ БЛИНОВ
Australia pică?

Franța, cu o clasă și un gol peste Peru, într-un meci agreabil și viu disputat. Deschiderea scorului a venit dintr-o greșeală, sud-americanii au pierdut posesia și, după un șut la poartă deviat de apărare, Mbappe înscrie fără probleme.

Tricolorii sunt în sferturi, Peru cade din cărțile calificării.

Mbape înscrie
© SPUTNIK / ВЛАДИМИР АСТАПКОВИЧ
Mbape înscrie

Derbiul zilei a fost Argentina — Croația. Echipa lui Messi, după debutul nereușit, era cu spatele la zid. Acum, după un joc foarte palid și un 0-3 pe deplin meritat, este la pământ. Catastrofă? Da, dacă vorbim despre prestanța vedetelor albiceleste.

Acum speranța lor se  numește Nigeria — în cazul în care africanii vor bate Islanda și se vor înclina în fața Argentinei. Variante…

Unul dintre episoadele dezastrului
© SPUTNIK / РАМИЛЬ СИТДИКОВ
Unul dintre episoadele dezastrului

Cui să-i pese, la finele zilei, de pronosticurile emise anterior (nici al nostru nu a fost precis decât pe o treime), când fotbalul oferă momente cu adevărat dramatice, capabile să producă extaz și agonie printre reprezentanții unei civilizații ajunse în cel de-al doilea deceniu al secolului XXI!

Sursa: https://ro.sputnik.md/Rusia/20180621/20008923/cm-2018-rusia-21-iunie-cronica.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *