Cât a ajuns să coste un apartament cu 3 camere în București, în august 2020. Prețurile au explodat

A fost stabilit un nou record al prețurilor apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală. În luna august 2020, acestea au ajuns la un cost mediu de aproximativ 100.000 de euro, potrivit unei analize publicate de Ziarul Financiar.

Prețurile la apartamentele cu trei camere au explodat în luna august

Față de iulie, în luna august s-au înregistrat majorări semnificative la prețul de cumpărare al unui apartartament cu 3 camere din Capitală, acesta ajungând să coste, în medie, cu 600 de euro mai mult față de luna precedentă, atunci când un astfel de imobil se vindea cu 98.650 de euro, conform aceleiași surse care citează o analiză a companiei de consul­tan­ţă imobiliară SVN Româ­nia.

În momentul de față ne află la cea mai ridicată cotă atinsă pe piața locală din vara anului 2009 încoace. Față de luna august 2019, prețurile au înregistrat o creștere de 4,4%, mai exact cu 4.400 de euro.

„Pandemia nu a avut până în acest moment niciun efect asupra preţurilor medii solicitate de către vânzători. Pe de o parte, vânzătorii, indiferent că vorbim de investitori sau de persoane fizice, au o expundere bancară mult mai redusă comparativ cu perioada 2008 – 2009, fiind astfel într-o pozitiţie mult mai bună. În același timp, situaţia generală a accesibilităţii achiziţionării unei noi locuinţe este mult, mult mai bună comparativ cu 2008-2010. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe termen mediu şi lung, însă premisele şi fun­damentele sunt mult mai solide comparativ cu cele de acum peste un deceniu. Nu estimăm schimbări semnificative din acest punct de vedere până la finalul lui 2020 – evident, în absenţa unor evoluţii puternic negative ale situaţiei sanitare curente“, a declarat pentru ZF Andrei Sârbu, CEO SVN România.

Cât a ajuns să coste un apartament cu 3 camere în București, în august 2020. Prețurile au explodat

Cât a ajuns să coste un apartament cu 3 camere în București, în august 2020. Prețurile au explodat

În ce zone a scăzut prețul apartamentelor

Printre cele mai mari creșteri s-au înregistrat în zona Colentina, acolo unde un imobil este cu 5.000 de euro mai scump față de luna iulie. Dristor a înregistrat o creștere cu 2.000 de euro, iar zona Olteniței cu 4.000 de euro.

S-au înregistrat însă și scăderi ale prețurilor la apartamente. Spre exemplu zonele 1 Mai, 1 Decembrie şi Moşilor au cunoscut, de la an la an, o micșorare a costurilor imobilelor. De partea cealaltă, cea mai mare creştere a fost înregistrată în zona Militari, urmată de 13 Septembrie cu 14,8%  – în contextul în care zona de vest a Capitalei a fost şi cea mai dinamică în ceea ce priveşte expansiunea proiectelor de birouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *