Ovidiu Băjenaru, șeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar, a murit după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Anunțul sfâșietor

Vestea cutremurătoare a zdruncinat lumea medicală. Profesorul doctor Ovidiu Băjenaru, o somitate în domeniul Neurologiei, a trecut la cele sfinte. Medicul a decedat după ce s-a îmbolnăvit de noul coronavirus. Colegii săi au transmis un mesaj emoționant.

Medicul neurolog Ovidiu Băjenaru a decedat după ce s-a infectat cu Covid

Ovidiu Băjenaru era șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București. Medicul se infectase cu noul coronavirus și se afla internat la spitalul Matei Balș din Capitală de o săptămână și jumătate. Profesorul avea vârsta de 63 de ani.

În memoria sa, managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu, a transmis un mesaj după moartea medicului neurolog Ovidiu Băjenaru.

“Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru. Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi dl. profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a precizat Cătălin Cîrstoiu în mesajul său.

Profesorul doctor Ovidiu Băjenaru era șeful clinicii de Neurologie din cadrul Spitalului Universitar București

Profesorul doctor Ovidiu Băjenaru era șeful clinicii de Neurologie din cadrul Spitalului Universitar București

Cine a fost profesorul Ovidiu Băjenaru

Medicul era născut în 1957 și absolvise Facultatea de Medicină UMF “Carol Davila” din București. De asemenea, Ovidiu Băjenaru a fost prodecan al Facultății “Carol Davila” în perioada 2000-2004. Conform informațiilor publicate pe site-ul umfcd.ro, medicul a fost șeful Catedrei de Neurologie M028 în perioada 2008-2011, la aceeași facultate.

Din 2011 el a fost numit Director al Departamentului 6 – Neuroștiinte Clinice din UMF ”Carol Davila” Facultatea de Medicină și reales în 2015, până în 2020. De asemenea, începând cu 2016, doctorul în știinte medicale era membru corespondent al Academiei Române și Președinte de Onoare ad vitam al Societății de Neurologie din România. Totodată, Ovidiu Băjenaru a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler de președintele Klaus Iohannis, în luna noiembrie a anului trecut.

Activitatea sa s-a concentrat asupra unor teme care cuprindeau demențele și bolile neurodegenerative (în particular Parkinson și Alzheimer), distoniile musculare și alte anomalii de comportament motor, bolile cerebro-vasculare, scleroza multiplă, patologia somnului în bolile neurologice și în bolile medicale.

De asemenea, medicul luase parte la studii clinice în: boli cerebro-vasculare, Parkinson și alte tulburări de comportament motor, demențe, scleroză multiplă, migrenă, durere neuropatică, epilepsie. El a fost și Investigator Principal Național și Investigator Principal în peste 50 studii clinice internaționale multicentrice, potrivit dcmedical.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *