Cătălin Iliescu vrea uniforme în școli

Cătălin Iliescu vrea uniforme în școlile și liceele din România. Senatorul ne vorbește despre un nou proiect de lege.

“Ieri am depus la Senat un proiect ce ține de introducerea uniformelor în școli, incepand cu anul scolar 2020-2021. În contextul în care unele dintre scoli si licee, deja au adoptat această practică.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Membrul PMP le enumeră internauților câteva dintre avantajele uniformelor școlare. “Se micșorează diferențele dintre statultul social și contribuie la lichidarea situațiilor penibile în care copiii se simt frustrați de modul în care se îmbracă. E mai simplu pentru părinți să își pregătească copiii pentru școală, cel puțin în primii ani de gimnaziu. Uniforma școlară, potrivit psihologilor, reduce nivelul de violență și agresivitate în rândul elevilor. Consider că e un lucru bun și pentru părinți, astfel, pe parcursul anului nu vor fi nevoiți să reînnoiască periodic garderoba copiilor. Din punctul de vedere al profesorilor, uniforma școlară contribuie la disciplinarea elevului. Se reduce posibilitatea de a întâlni la lecții elevi îmbrăcați necorespunzător mediului de învățământ școlar.”, vine senatorul cu explicații.

Toate aceste precizări vin după ce “bullying-ul” a luat amploare în școlile din România. Astfel, tot mai multi copii sunt martorii unui fenomen ce este foarte discutat, atât în țară, cât și în întreaga lume.

Mai mult, Cătălin Iliescu vrea să sară în ajutorul părințiilor. “In sprijinul părinților m-am gândit să vin și cu un ajutor de la Stat pentru uniforme. În valoare de 350 de lei pe an, ajutor ce va fi dat la începutul Anului școlar.”, încheie senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *