Trump, taxat de Twitter! O postare etichetată pentru verificarea faptelor

Decizia Twitter vine după ce președintele Trump a scris un tweet pe platformă. Postarea  nu este în conformitate cu noua politică.

Ce a scris Trump pe Twitter?

„Nu există NICIUN MOD (ZERO!) Că buletinele de participare prin poștă vor fi ceva mai puțin decât în ​​mod substanțial frauduloase”.

Twitter a pus o etichetă de avertizare sub post. Plus un tweet în conformitate cu noua sa politică privind informațiile înșelătoare. Donald Trump a răspuns printr-un tweet. El a acuzat gigantul social media că „înăbușește complet discursul liber”.

Notificarea Twitter afișează un semn de exclamare albastru sub tweet-uri, sugerându-le cititorilor „să obțină informațiile despre buletinele de e-mail”. Link-ul Twitter direcționează utilizatorii către o pagină pe care afirmațiile președintelui american cu privire la buletinele de vot prin poștă sunt descrise ca fiind „nefondate”. În noile sale tweeturi, Trump a acuzat Twitter că a intervenit în alegerile prezidențiale ale SUA programate pentru 3 noiembrie 2020.

El a spus că:

,,Rețeaua de socializare a „înăbușit complet libertatea de exprimare, iar eu, în calitate de președinte, nu îi voi permite să se întâmple”.

Directorul de campanie prezidențiale a lui Donald Trump, Brad Parscale, a criticat și el Twitter.

„Parteneriatul cu„ verificatoarele de fapte ”false părtinitoare este un ecran de fum pentru a împrumuta tactica politică evidentă a Twitter a credibilității false. Există multe motive pentru care ne-am retras toată publicitatea de pe Twitter acum câteva luni. Iar părtinirea politică clară este unul dintre ele ”, a replicat un tweet Parscale.

Președintele american postează frecvent pe platformă

Președintele Trump a folosit Twitter pentru a lupta cu alți politicieni și celebrități. Acum este posibil să se lupte cu platforma în sine.

În urma deciziei firmei de a-și eticheta tweeturile ca fiind înșelătoare, el a susținut pe Twitter că rețeaua înăbușește discursurile libere și că nu o va permite. Dar Twitter este o  companie privată. Așa că își poate stabili propriile reguli pentru ceea ce se întâmplă pe platforma sa.

Problema pentru mulți a fost că până marți Twitter nu părea să-și aplice regulile atunci când a fost vorba de președintele SUA sau de alți lideri mondiali.

Nu este prima dată când președintele Trump a făcut afirmații pe Twitter. Iar unii spun că ar fi blocat oameni mai puțin puternici de pe site.

Sursa: BBC.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *