Cătălin Rădulescu  îl pune la zid pe Iohannis: ‘Politizează drama de la Caracal, dorind să creeze o emoție după modelul Colectiv’

Cătălin Rădulescu a acuzat că președintele Klaus Iohannis politizează drama de la Caracal, dorind să creeze o emoție după modelul ”Colectiv”. Deputatul PSD a adăugat că nu se aștepta la demisia ministrului de Interne, Nicolae Moga, potrivit Mediafax.

„Eu văd așa, că în primul rând, tovarășul Iohannis politizează ca de obicei, adică așa cum a folosit întâmplarea nenorocită cu Colectivul, de data aceasta iată că politizează acest eveniment nefericit și în loc să fie aproape de acești oameni, în loc să-și dorească să facem lumină, să facem curățenie în sistemul ăsta, bineînțeles că vine cu niște prostii, referindu-se la faptul că PSD-ul și coaliția, din cauză că s-au modificat legile justiției, un habarnist total acest om, dar probabil că omul ăsta își dorește din nou, pe o emoție publică, vine 10 august, vor să facă iarăși mitinguri, să creeze o stare de genul ăsta, de emoție populară, să păcălească iarăși românii, ca să-și facă el jocurile lui, că se apropie Președinția și așa mai departe”, a declarat, marți, Cătălin Rădulescu, la RFI.

Social-democratul a declarat că demisia lui Nicolae Moga de la MAI l-a luat prin surprindere.

”M-a surprins demisia colegului meu, Nicu Moga. Chiar vorbeam cu el și spuneam că vreau să mă implic în comisia de anchetă, care credeam că se face, văd că alți colegi de-ai mei nu mai vor să o facă, ceea ce cred că e o greșeală (…) și această comisie de anchetă ar trebui să aibă ca rezultat tocmai curățirea sistemului”, a subliniat Rădulescu.

Chestionat dacă demisia lui Nicolae Moga reprezintă o neasumare a responsabilității, deputatul PSD a replicat:”Eu îl cunosc pe Nicu Moga de foarte mult timp, Nicu nu fuge de responsabilitate”.

El a mai spus că e marcat de tragedia de la Caracal, iar statul trebuie să dea dovada de solidaritate.

”Acuma, noi trebuia să dăm dovadă de solidaritate, în primul rând și să arătăm acestor oameni și acestor familii sărmane, care sunt în situația în care sunt, Doamne ferește să fii într-o astfel de situație, eu sunt tată de fetiță care are 18 ani și credeți-mă că am fost foarte marcat de ce s-a întâmplat”, a conchis deputatul PSD.

Nicolae Moga a demisionat, marți, din funcția de ministru al Afacerilor Interne, după doar șase zile de mandat, în urma crimelor de la Caracal.

Vicepremierul pentru parteneriate strategice Mihai Fifor ar fi propunerea PSD pentru funcția de ministru de Interne interimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *