Cazanciuc: Amânarea parlamentarelor permite Legislativului să stabilească data alegerilor

Amânarea alegerilor parlamentare nu reprezintă ”un scop în sine”, a declarat, marţi, preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, care a adăugat că legea adoptată de Senat şi Camera Deputaţilor şi pentru care şeful statului cere reexaminarea permite „foarte clar” Legislativului să decidă data scrutinului, aşa cum „a stabilit şi Curtea Constituţională”.

Robert Cazanciuc

„Amânarea alegerilor nu e un scop în sine, e o lege care permite foarte clar Parlamentului să stabilească data alegerilor. Aşa cred că este firesc, aşa a stabilit şi Curtea Constituţională. Noi votând această lege nu stabileam data alegerilor, ci arătam foarte clar că această prerogativă este a Parlamentului. A fost foarte clar PSD de fiecare dată, prin preşedintele partidului: nu vom stabili data alegerilor, vom avea discuţii la nivelul tuturor partidelor parlamentare şi împreună cu specialiştii vom aprecia data la care s-ar putea face alegeri în aşa fel încât să fim cu toţii în siguranţă, cei care participăm la procesul electoral, cei care merg să arate că au un drept fundamental, dreptul de a alege”, a afirmat Cazanciuc.

El a susţinut că data alegerilor se va stabili după un dialog cu Guvernul, pentru că acesta are date „reale” despre pandemia de COVID-19.

„Spune în cererea de reexaminare preşedintele României, în situaţia în care Parlamentul va stabili data alegerilor, să o facă în dialog cu Guvernul. Păi, evident că o facem în dialog cu Guvernul, pentru că Guvernul are datele reale despre pandemie şi sper ca la asemenea discuţii măcar acolo să fie oneşti, să pună pe masă situaţia reală, pentru ca noi să putem lua cea mai bună decizie pentru protecţia românilor”, a susţinut senatorul PSD, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *