Ce măsuri s-au luat în școlile care nu au internet. Anunț de la Ministerul Educației

Jean Badea, consilier în Ministerul Educaţiei, a declarat că dintre cele peste 22.000 de clădiri existente la nivelul întregii țări, aproximativ 5.000 nu au acces la internet în acest moment. Astfel că autorităţile şi operatorii fac demersuri pentru a conecta 2.800 dintre ele până începe şcoala.

Ce măsuri s-au luat în școlile care nu au internet

„Pot să anunţ acum în premieră, având în vedere faptul că s-a lucrat până târziu aseară la identificarea punctuală a clădirilor unităţilor care pot fi conectate că, până în data de 14 septembrie, din cele aproximativ 5.000 de clădiri care nu sunt conectate în acest moment, se vor face demersuri pentru 2.800 de clădiri ca să fie conectate până la momentul 14 septembrie, când se reiau cursurile.

Cum spuneam, grupul de lucru a fost extrem de activ, foarte târziu aseară s-a terminat aceasta analiză punctuală făcută pe fiecare din cele 5.000 de clădiri care la momentul acesta nu beneficiază de internet, din cele peste 22.000 de clădiri pe care Ministerul Educaţiei le-a identificat în teritoriu ca fiind clădiri cu destinaţia de învăţământ”, a spus Jean Badea, potrivit Agerpres.

Ce măsuri s-au luat în școlile care nu au internet

Măsuri luate în școlile în care nu există internet

Anunț de la Ministerul Educației

Tot Jean Badea mai spune că cea mai mare problemă se află în zonele defavorizate, cu comunităţi mici, unde chiar dacă învățământul se va desfășura față în față, tot este nevoie și de resursa de internet.

“Sperăm ca începutul anului şcolar să ne găsească cu un număr cât mai mic de unităţi în care nu ajunge resursa de internet. Avantajul este că în zonele respective, cu comunităţi mici, va exista posibilitatea ca învăţământul să se desfăşoare faţă în faţă, deci resursa de internet nu este indispensabilă, ceea ce nu înseamnă că nu este necesară. Cu siguranţă este necesară, dar procesul de educaţie va putea continua şi până când resursa de internet va ajunge şi în comunitatea respectivă”, a mai spus acesta, potrivit Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *