În școli și grădinițe va fi un responsabil cu protecția împotriva COVID-19

În școlile și grădinițele din România va fi o persoană care va răspunde de protecția copiilor împotriva virusului. Măsura aparține Guvernului Orban și este inclusă în ghidurile privind organizarea și desfășurarea activităților în cadrul unităților de învățământ pentru anul școlar 2020-2021, publicate de Ministerul Educației și Cercetării pe site-ul educatiacontinua.edu.ro.

În documentele amintite se menționează că responsabilul cu protecția împotriva COVID-19 trebuie să întocmească un plan de măsuri. Pe care îl va supune aprobării conducerii școlii sau grădiniței. Ghidul pentru învățământul preșcolar, pe care îl puteți consulta aici,  stabilește că părinții/aparținătorii nu au acces în spaţiul interior al grădiniţei. Copiii vor fi preluaţi de la poarta unităţii de învăţământ de către o persoană desemnată de director şi, în acelaşi mod, la final, vor fi conduşi spre ieşire.

„Nicio altă persoană, în afară de copii şi personalul unităţii, nu va fi admisă, în afara cazurilor excepţionale, unde este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ. Măsuri speciale vor fi luate pentru admiterea personalului de sprijin în cazul copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES)”, se arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *