Ce pensie va primi de la stat o casieră de la Kaufland dacă va munci toată viața pe acest post

În ultimii doi ani, salariile angajaților Kaufland au crescut simțitor. În funcţie de vechime şi de rezul­ta­te, veniturile lunare ale unui angajat în această poziţie pot fi mai mari. Cu toate astea, re­pre­zentanţii lanţului de magazine nu oferă cifre.

Salariile de la Kaufland România au crescut de la începutul acestui an

Ani de zile, salariile plătite lucrăto­ri­lor comerciali şi casierilor Kaufland, au fost prin­tre cele mai mici din economie. Astfel că, la pensie, o casieră de la Kaufland nu va primi o sumă foarte mare lunar. După ce a muncit toată viața pentru acest post, un casier poate primi o pensie de până la 1000 de lei lunar.

Kaufland România va majora de la 1 martie 2020 venitul minim brut în companie. Acesta ajunge la 3.650 lei, de la 3.300 lei. De aemenea, compania vrea să angajeze peste 1000 de persoane, parte a planurile de extindere prevăzute pentru acest an.

Începând de la 1 ianuarie 2020, salariul minim brut la nivelul economiei s-a majorat la 2.230 de lei lunar,d e la 2.080 de lei în 2019.

„La nivelul companiei ne-am asumat activ angajamentul de a crea un mediu de lucru corect şi de a oferi pachete salariale competitive. Începând cu 1 martie 2020, vom mări venitul minim brut la 3.650 lei.

Kaufland România va majora de la 1 martie 2020 venitul minim brut în companie

Kaufland România va majora de la 1 martie 2020 venitul minim brut în companie

Ne preocupăm constant să extindem şi lista de beneficii de care se bucură colegii noştri cu unele adaptate nevoilor reale. Prin acestea vrem să contribuim cu adevărat la creşterea lor profesională şi personală. Asta în funcţie de etapa din viaţă în care se află şi de direcţia în care îşi doresc să se dezvolte”, a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland România.

În 2019, potrivit zf.ro, un casier Kaufland câştiga un venit minim de 3.300 de lei brut (1.941 de lei net lunar), cu aproape 18% mai mult decât în anii precedenți. Această sumă include tichetele de masă şi sporurile salariale. În trecut, salariile plătite de Kaufland lucrătorilor și casierilor au fost printre cele mai mai mici din economie.

Kaufland a venit în România în anul 2005

Kaufland este prezent în România din anul 2005, și avut în anul 2011 afaceri de 1,3 miliarde euro la nivel local. Este  cel mai mare lanț de hipermarketuri, urmat de Carrefour și Metro, după valoarea vânzărilor.

Strategia companiei este diferită de cea a competitorilor săi direcți.  Kaufland este primul lanț de hipermarketuri care a intrat în orașele mici din România, cu 25.000-40.000 de locuitori. Competitorii săi, Carrefour, Real, Auchan și Cora ocolesc localitățile cu mai puțin de 100.000 de oameni. Numărul mediu de angajați ai unui hipermarket Kaufland este de 150.

În februarie 2008, Kaufland România avea circa 5.650 de angajați, la sediul central, în cele 31 de magazine. În anul 2014, compania ajunsese a treia în topul angajatorilor privați din România, după Petrom și Dacia, cu un total de 13.500 de salariați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *