Cel puțin 2.500 de persoane sunt considerate dispărute, după ce uraganul Dorian a lovit Bahamas

Cel puțin 2.500 de persoane sunt considerate dispărute în Insulele Bahamas, la mai mult de o săptămână după ce uraganul Dorian a lovit insulele, a anunțat prim-ministrul Hubert Minnis, menționând că bilanțul morților ar putea crește, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Prim-ministrul a declarat într-un interviu televizat că bilanțul actual rămâne de 50 de morți, dar având în vedere numărul mare de persoane dispărute, bilanțul ar putea crește.

„Ne așteptăm ca numărul persoanelor decedate să crească semnificativ”, a declarat Minnis, adăugând că Guvernul va fi transparent și va oferi informații rapid despre acest lucru.

Serviciile de urgență au transmis că lista persoanelor dispărute nu a fost momentan verificată cu lista persoanelor care și-au evacuat locuințele sau care locuiesc în prezent în adăposturi.

Uraganul Dorian a lovit Insulele Bahamas în data de 1 septembrie, fiind încadrat la categoria 5. Astfel, Dorian a fost unul dintre cele mai puternice uragane formate în Oceanul Atlantic care a lovit direct zone populate, cu vânturi de până la 298 de kilometri pe oră.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *