Cinci morți și 21 de răniți, după un atac armat în Texas

Un tânăr alb cu vârsta în jur de 30 de ani, cunoscut de poliţie, a ucis 4 persoane şi a rănit alte 21 sâmbătă, într-un atac armat produs în vestul statului Texas, între oraşele Midland şi Odessa, incident început cu o oprire în trafic şi încheiat prin uciderea sa de către poliţie, transmite Reuters.

Suspectul a deturnat o maşină a poştei americane şi a deschis focul asupra poliţiştilor, a persoanelor aflate în trafic şi la cumpărături în week-end-ul prelungit aglomerat ca urmare a sărbătorii federale a Zilei Muncii (celebrată luni), înainte de a fi împuşcat şi ucis în parcarea unui complex cinematografic din Odessa, conform informaţiilor furnizate de poliţia locală, informează agerpres.ro.

Iniţial, autorităţile au crezut că este vorba de doi atacatori la volan, dar şeful poliţiei din Odessa, Michael Gerke, a informat sâmbătă seara, în cadrul unei conferinţe de presă, că ar fi fost doar un atacator.

Suspectul înarmat venea dinspre Midland şi se îndrepta spre Odessa pe autostrada interstatală 20, când a fost oprit la ora locală 3:17 p.m., a declarat Gerke. L-a împuşcat pe ofiţerul de poliţie, a mers apoi cu maşina spre vest pe I-20 şi a ieşit de pe autostradă la Odessa. A condus apoi spre Home Depot, unde a deschis focul asupra trecătorilor.

„La un anumit moment, suspectul şi-a abandonat maşina şi a furat o camionetă a poştei”, a declarat Gerke. La volanul acesteia s-a îndreptat apoi spre est, urmărit de poliţie, şi s-a izbit de un vehicul oprit în spatele multiplexului Odessa Cinergy, unde a avut un loc un schimb de focuri cu poliţiştii în urma căruia a fost ucis.

O înregistrare video difuzată de postul de televiziune local CBS7 a surprins momentul în care maşina condusă de suspect a intrat cu viteză în vehiculul din parcarea complexului cinematografic, fiind apoi înconjurată de poliţişti, în timp ce din multiplex se auzeau ţipete.

Gerke a declarat că suspectul îi era cunoscut, dar a refuzat să facă comentarii referitoare la motivaţia acţiunilor violente ale acestuia.

În spitalul din Odessa au fost internaţi 13 răniţi, dintre care unul a încetat din viaţă, conform directorului centrului medical, Russell Tippin. Şapte persoane sunt în stare critică, doi într-una serioasă, iar alţi doi au fost externaţi după ce li s-au acordat îngrijiri. Un copil care avea sub 2 ani a fost transferat într-o altă unitate.

Primarul din Midland, Jerry Morales, a declarat că sute de persoane se bucurau de week-end-ul prelungit în complexul cinematografic Cinergy când atacatorul înarmat a fost încolţit

de poliţişti în parcare şi au avut loc schimburile de focuri. Morales a mai spus că au fost răniţi trei poliţişti – unul din Midland, unul din Odessa şi un ofiţer al Departamentului Siguranţei Publice. Pentru a-l împiedica pe suspect să părăsească Odessa, poliţia din Midland a baricadat autostrada la aproximativ 32 de kilometri de câmpul uriaş de petrol al Bazinului Permian din vestul Texasului.

Acest atac are loc după cel comis pe 3 august tot în statul Texas, în complexul Walmart din El Paso, la o distanţă de 410 kilometri de Midland, masacru soldat cu 22 de morţi.

Sursa:www.stiripsurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *