Ciolacu, după amenda primită de Iohannis: Nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spaţiul public. A făcut România de râs în toate cancelariile

”Preşedintele Iohannis are obligaţia de a-şi cere public scuze şi de a promite românilor că nu va mai încerca să-şi ţină partidul în viaţă cu teme nedemne pentru un preşedinte european. Derapajul preşedintelui privind Ardealul a fost sancţionat astăzi de CNCD. Un gest necesar, dar simbolic. Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcţiei prezidenţiale rămâne imens”, a scris, miercuri, Marcel Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, preşedintele ar fi trebuit să ştie că, în Europa sec. XXI, ”nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spaţiul public”.

”A făcut România de râs în toate cancelariile europene! Priorităţile românilor sunt altele, domnule Iohannis! Şi ar trebui să înţelegeţi inclusiv acest lucru”, a mai scris Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmaţiile făcute recent în contextul discutării legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc, considerându-se că afirmaţiile şefului statului au creat o atmosferă “ostilă, degradantă, umilitoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *