Ciolacu îi dă replica lui Iohannis: În timp ce vă ţineţi de lupte politice, românii încep să trăiască de pe o zi pe alta

”Aţi închis lumea în case şi aţi tras obloanele firmelor”, i-a transmis Marcel Ciolacu lui Klaus Iohannis şi i-a transmis să lase calculele electorale. ”În timp ce vă ţineţi de lupte politice, românii încep să trăiască de pe o zi pe alta”, a mai transmis Marcel Ciolacu.
”Virusul nu mai e «o simplă răceală», domnule preşedinte Iohannis?! Vă amintiţi?! Dumneavoastră şi PNL aţi ignorat încă de la bun început pandemia care venea peste România! Ştiu, e simplu să spui că PSD e de vină, dar nu noi ne-am jucat luni de zile de-a anticipatele! Acei «unii» din Parlament au fost nevoiţi să vă voteze un guvern incompetent şi corupt, domnule Iohannis! Vă amintiţi sau aţi uitat când Cîţu fugea de răspundere? Am votat un Guvern care nu merita să fie votat! Dar am considerat că în plină pandemie, România avea nevoie de stabilitate şi nu de anticipate! Unde erau atunci liberalii dvs? Mureau de frică în izolare, vă spun eu”, a scris, Marcel Ciolacu, marţi, pe Facebook.
Liderul social-democrat i-a transmis preşedintelui că a închis lumea în case şi a tras  obloanele firmelor.
”Aţi lăsat pe drumuri peste 1 milion de oameni. Pe alţii i-aţi trimis la export la cules de sparanghel în zone roşii din Europa! Nu aţi luat nicio măsură concretă, doar aţi făcut achiziţii la suprapreţ de la firmele de casă. Să vă fie ruşine, aţi pus România pe harta corupţiei internaţionale legată de achiziţiile de echipamente medicale. La fel ca Bangladesh, domnule preşedinte european! Domnule Iohannis, nu mai jigniţi Parlamentul! Nu noi am stat în izolare la Vila Lac cu piscină şi chelneri. Era supusul dvs, premierul Orban”, a mai scris Ciolacu.
Acesta afirmă că Parlamentul a fost nevoit să lucreze online, ”pentru că un iresponsabil de la PNL a venit infectat la Parlament”.
”Noi în Parlament am vrut să protejăm nivelul de trai al românilor şi capitalul românesc. Astea nu sunt legi populiste! Sunt legi votate de toate partidele politice, cu excepţia PNL într-adevăr! Voi doar aţi putut să contestaţi tot la CCR sau să reîntoarceţi legi, ca nu cumva vreun român să fie sprjinit acum! Vreţi şomeri, domnule Iohannis?! Cât mai mulţi, nu?! Vreţi sărăcie, austeritate şi şomaj. La fel ca în 2009-2010! Pentru că altceva nu sunteţi în stare! Domnule Iohannis- ridicaţi-vă o clipă ochii din sondaje, lăsaţi calculele electorale, testaţi populaţia şi veniţi cu un plan concret de redeschidere! PSD a întins o mână către dialog. Aţi refuzat-o! Dar nu uitaţi că în timp ce dvs vă ţineţi de lupte politice, românii încep să trăiască de pe o zi pe alta. Vă asumaţi şi asta, domnule Iohannis?”, a mai scris Ciolacu.
Klaus Iohannis a declarat, marţi, că la începutul epidemiei rezervele României au fost goale, că în Parlament a avut loc un spectacol sinistru, instrumentat de aceiaşi politicieni care şi înainte de criză au avut un comportament demagogic.
”Nu toţi politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei. Avem un contraexemplu mare cât Casa Poporului – Parlamentul şi modul în care unele partide şi unii lideri înţeleg să folosească această nenorocire pentru propriul câştig electoral. Am văzut un spectacol ciudat, sinistru, un festival deplorabil instrumentat de aceiaşi politicieni care şi înainte de criză au avut un comportament demagogic. Banii românilor au fost risipiţi de guvernele PSD-iste”, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă Klaus Iohannis.
Acesta a vorbit despre ”un festival deplorabil al unor politicieni cu comportament nociv şi demagogic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *