Dan Barna: Iohannis se grăbeşte când revarsă un potop de laude pentru Guvern. Ce a făcut Guvernul ca vinovaţii să fie traşi la răspundere?

”Preşedintele Iohannis observă corect că guvernările PSD au fost un dezastru urmat, în opoziţie, de o retorică populistă păguboasă. Însă cred că preşedintele se grăbeşte când revarsă un potop de laude pentru guvern. Pe de o parte şeful statului ne spune că nu am ajuns la final, dar domnia sa trage concluzii şi ne spune că guvernul s-a comportat bine în criză”, a scris, marţi seară, Dan Barna pe Facebook.
Acesta a adresat mai multe întrebări: ”Dacă nu erau resurse pentru un răspuns eficient în combaterea pandemiei, de ce nu erau? Cine anume, persoane sau instituţii, trebuiau să se ocupe de ele. Ce a făcut guvernul pentru ca vinovaţii să fie traşi la răspundere? Cum s-a ajuns la dezastrul de la Suceava? Există o responsabilitate administrativă sau politică acolo? A cui? Dacă nu există încă răspuns nu înseamnă că băgăm sub preş”.
Liderul USR a mai afirmat că ar fi necesare multe clarificări de la autorităţi, pentru a mai risipi din incertitudini.
”Fiecare ne adaptăm situaţiei de criză cum putem, fiecare dintre noi căutăm răspunsuri la întrebările individuale despre viitorul imediat. Ce facem cu copiii mici fără grădiniţe, cum vom călători cu transportul în comun, încetează şomajul tehnic după starea de urgenţă, cum ne vor supravieţui diversele afaceri în lipsă de clienţi… şi multe altele. Pentru unele nu are nimeni răspuns pentru altele tare ar ajuta niste răspunsuri ale statului pentru a mai risipi din incertitudinea teribilă a acestor zile”, a mai scris Barna.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, într-o conferinţă de presă: ”Banii românilor au fost risipiţi de guvernele PSD-iste. Este trist ca după ani şi ani de guverne PSD să ne găsim să facem faţă unei epidemii groaznice cu visteria aproape goală, fără rezerve şi aceiaşi psd-işti să strige în Parlament că guvernul şi preşedintele nu fac ce trebuie. E jalnic. Vin cu măsuri populiste care nu pot fi puse în practică. Aceştia sunt politicienii care votează legi inaplicabile pentru a câştiga capital electoral. E jalnic. Au fost aprobate acte normative care apasă asupra bugetului public”.
De asemenea, Iohannis a spus că ”guvernanţii au acţionat corect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *