Cristina Prună sau atunci când copiii spun lucruri trăznite…

„Am aflat, cu uimire, că unul dintre copiii politicii românești a criticat pe Facebook demersurile Transgaz și Black Sea Oil&Gas de a începe exploatarea gazelor din perimetrele off-shore. Nu e prima dată când USR critică politica economică românească adoptată de către PSD și dorința noastră de a genera bunăstare pentru cetățenii români și dezvoltare pentru economia României.

Poate că doamna Prună nu crede în proiectul offshore și nu crede că aceste gaze trebuie să intre în circuitul economic românesc, astfel încât întreaga țară să aibă beneficii de pe urma acestor investiții majore. Sau nu dorește conectarea comunităților locale la rețeaua de gaze. Poate doamna Prună dorește sărăcirea energetică a României. Poate doamna Prună nu vrea ca România să devină independentă energetic și vrea să fim dependenți și șantajabili, ca țară, din acest punct de vedere.
Noi, cei de la PSD, am crezut că exploatarea rezervelor de energie din off-shore este un lucru benefic pentru securitatea energetică națională, pentru cea regională și chiar și pentru cea europeană. Noi chiar am crezut că aceste exploatări, defășurate alături de SUA, partenerul nostru strategic, sunt un lucru pozitiv pentru această parte a lumii. Acum aflăm de la doamna Prună că ne-am înșelat și că era mai bine să nu facem nimic.

Nu știm dacă declarațiile sale reprezintă ceva ce crede chiar dânsa sau dacă răspunde la comanda stăpânilor dânsei străini, care au miliarde de motive să nu fie de acord cu independența energetică a României. Cert este că doamna Prună este vocală pe domeniul energiei, deși nici studiile, nici experiența nu o recomandă și știm că interesele dușmanilor României în sectorul energetic sunt foarte mari. Poate calificarea în locul de muncă în domeniul energiei a făcut-o în cele câteva luni la Consiliul General al Municipiului București. Eu cred că cineva care alege să candideze pentru toate funcțiile de sub soare ar trebui să se abțină de la a da lecții publice de moralitate.

Și pentru că tot veni vorba de vârstă, doamna Prună, care are o meserie cu tradiție deja: manager de proiect, de pare că s-a născut cu această profesie, abia termina studiile când noi, în PSD, discutam în anul 2012 despre cum ar trebui să fie politica energetică pe termen lung a României.

Vedeți, asta este diferența între PSD și USR: Noi vrem să facem viața mai bună românilor, ei vor să facă viața mai bună stăpânilor. Noi nu acceptăm să fim dependenți sau să negociem în genunchi, ei nu concep să ridice capul.

Lipsa de experiență, că de expertiză refuz să mă pronunț, a doamnei Prună ar fi o scuză bună pentru dânsa, dacă declarațiile sale nu ar face jocul dușmanilor României. Sper doar că timpul, vârsta și experiența, o vor mai tempera din avânturile sale de a câștiga notorietate pe seama vulnerabilizării României.”

Sursa: pagina facebook/NicolaeBadalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *