CSAT și Iohannis dau înapoi într-un caz care interesează toată România

Acum puțin timp s-a încheiat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, prezidată de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Temele prioritare de pe ordinea de zi au fost analiza și aprobarea obiectivelor României pentru Summitul NATO de la Bruxelles, care se va desfășura în perioada 11-12 iulie a.c. În plus, ședința a cuprins o temă care a generat un interes uriaș prentru români.

În acest sens, Summitul este privit de România prin prisma avansării proiectelor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic al NATO, precum şi ale proiectării stabilităţii în vecinătatea estică și în regiunea Mării Negre. În acest fel se poate explica și interviul plin de afirmații halucinante dat de Mihai Fifor.

O altă temă s-a referit la prezența forțelor armate ale României pe teatre externe, mai exact a celor care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2019. Pentru anul următor, vor fi cu 305 militari mai mult, adică o creştere de 11,7%.

Dintre militarii prezenți, Ministerul Apărării Naționale va participa cu un efectiv de 2.098 militari și civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului României, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 932 militari și polițiști.

În fine, tema care suscita interesul populației…

— știre în curs de completare —

Sursa: https://ro.sputnik.md/politics/20180627/20136117/csat-iohannis.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *