Al doilea român condamnat definitiv la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri

Un român a fost condamnat, miercuri, definitiv la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri. Acesta este al doilea cetățean român care nu mai are nicio altă cale de atac în instanță și singura sa speranță este o cerere de grațiere depusă la sultanul statului malaysian, transmite Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

Recursul a fost judecat la Curtea Federală de Justiţie a Malaeziei, iar magistrații au confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă.

Avocaţii cetăţeanului român urmează să depună o cerere de graţiere la sultanul statului malaysian în care a fost comisă fapta. Conform procedurilor malaysiene, această cerere va fi analizată de o Comisie de Graţiere, care se convoacă la solicitarea sultanului.

În comunicatul MAE se arată că sentinţa nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluţionată cererea de graţiere, iar acest demers poate fi de durată.

Statul român, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ambasadei României la Kuala Lumpur, va continua demersurile, având în vedere situaţia în care se aduce atingere dreptului la viață al unui cetățean român, consacrat ca un drept inalienabil în ordinea constituțională a statului

Sursa:www.libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *