CTP, declarație tranșantă despre decizia CEDO, în cazul Kovesi: „este o condamnare în văzul tuturor cetățenilor României a unei epoci de agresiuni primitive”

Umilința pe care a primit-o România din partea CEDO, pentru modul în care autoritățile au gestionat situația Codruței Kovesi, careia i-au luat funcția de președinte al CCR a făsut valuri ieri, în toată țara.

Printre cei care au analizat evenimentul se numără și cunoscutul gazetar Cristian Tudor Popescu, care a exprimat un punct de vedere tranșant în privința a ceea ce s-a întâmplat. Jurnalistul este de părere că mai presus de orice, toate cele întâmplate arată că această decizie nu a fost luată de persoanele sau instituțiile competente din România, ci a fost orchestrată politic, iar cei care se fac vinovați joacă acum rolul inocenților.

„Cred că principala măsură care trebuie avută în vedere, cât se poate de repede, este schimbarea modului de numire a așa-zișilor judecători ai CCR. unii dintre ei fiind judecători acolo, și juriști, cum sunt eu mitropolit. Ei sunt numiți politic cu toții, de către diverse grupări și personaje politice și reprezintă acolo interese extrajuridice, în afara legii, în afara dreptății și corectitudinii în judecată. Prin urmare, mi se pare normal și de bun simț, ca acești oameni, membri CCR, să fie numiți prin vorul unor organisme profesionale ale magistraților.” a declarat Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul consideră că decizia luată atunci în cazul Laurei Codruța Kovesi este doar unul dintre exemplele triste privind abuzurile făcute în justiție, mai ales ale celora ce au primit girul lui Tudor Toader, personaj controversat criticat lși el dur de Cristian Tudor Popescu, în intervenția sa.

„Această decizie a CEDO, dincolo de consecințele ei europene, pe care le-a menționat doamna Kovesi, această decizie este o condamnare în văzul tuturor cetățenilor României a unei epoci de agresiuni primitive, înfiorătoare, ale PSD la adresa Justiției.

Acum, domnul Dorneanu, domnul „ne-usturoi”, că n-a mâncat și nici gura nu-i miroase… O singură întrebare se ridică de aici: Cum este posibil ca un asemenea ins, o slugă politică ani de zile, să conducă acest organism care are drept de viață și de moarte, fără apel, asupra a tot ce se întâmplă în România?” întreabă CTP, la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *