Numărul de cazuri crește, popularitatea lui Putin scade! Situația în Rusia se agravează constant

Faptul că numărul de cazuri înregistrat de Rusia în weekend a sărit de 10.000 de infectări raportate în 24 de ore, dar și situația economică care se înrăutățește, nu îi fac bine imaginii lui Putin.

Noul sondaj publicat de Levada-Center, arată că doar 46% dintre respondenți, consider că guvernul rus a răspuns în mod adecvat la criză, scrie cnn.com.

După ce în martie, autoritățile au recunoscut răspândirea coronavirusului în Rusia, Levada-Center a constatat că ratingul de aprobare al lui Putin a scăzut la 63%.

Putin nu a mai ajuns la un asemenea nivel din anul din 2013, înainte să anexeze Crimeea.

Pandemia a lovit destul de tare, chiar în inima țării, Moscova, unde au fost identificate aproape jumătate din cazurile de infectare din întreaga țară.

Chiar dacă noile măsuri de blocare nu mai permit desfășurarea protestelor, rușii și-au exprimat nemulțumirea în mediul online: o discuție care a fost transmisă în direct săptămâna trecută strâns peste 67.000 de vizualizări pe YouTube.

Și opoziția se folosește de criza coronavirusului  ca să îl critice pe Vladimir Putin, mai ales pe fondul răspunsului economic al Kremlinului la criză.

Alexey Navalny, lider al opoziției a cerut ca banii din Fondul Național de Asistență Socială, 165 miliarde de dolari, să fie folosiți a sprijini persoanele fizice și întreprinderile mici, afectate de criză.

În replică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a respins propunerea lui Navalny despre care a spus că este „populistă” și „superficială”.

Totuși, trei petiții organizate online care susțin propunerile lui Navalny au strâns peste 1 milion de semnături.

În timp ce o parte a poporului și Opoziția îl contestă, Putin este sprijinit de televiziunea de stat, care îl prezintă pe liderul rus drept un conducător hotărât și competent în răspunsul la criză.

Luni, Kremlinul a lansat un portal online unde cetățenii și întreprinderile pot solicită ajutor guvernamental. Portalul conține măsuri guvernamentale disponibile pentru diferite sectoare ale economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *