CTP: „Ideea lui Putin acum este deznaţionalizarea Ucrainei prin mijloacele lui Hitler. Ucrainenii vor fi evreii naziştilor”

„Ce părere are Vladimir Putin de fuga din Ucraina a 1,2 milioane de cetăţeni până acum? Are o părere foarte bună. Cu cât pleacă mai mulţi cetăţeni, cu atât este mai bucuros. (…) Ideea lui acum este deznaţionalizarea Ucrainei, pe lângă demilitarizare şi denazificare, prin mijloacele lui Hitler. Cei care se vor opune vor fi arestaţi, împuşcaţi, deportaţi. Aş băga mâna în foc că se vor crea lagăre de concentrare pentru naţionaliştii nazişti. Cine e nazist? Cine decidem noi. Cine mai îndrăzneşte să vorbească ucraineană şi nu rusă va fi trimis în lagăr.

Va începe această operaţiune dacă va ocupa Ucraina. Limba ucraineană va fi interzisă, la fel şi cultura. Iată ce îi aşteaptă pe ucraineni în acest moment”, a transmis Cristian Tudor Popescu, vineri, la Digi24.

Gazetarul este de părere că războiul lui Vladimir Putin, aşa cum l-a conceput liderul rus, s-a încheiat în acest moment. „Pentru că nu a reuşit să cucerească Ucraina într-un număr mic de zile. Ce face acum e să rămână acolo şi, după metoda de a sufoca Ucraina din toate părţile, acum o toacă mărunt cu rachete, cu bombe. Să fugă oamenii din Ucraina. Acum se trece la războiul împotriva întregului popor ucrainean. Ucrainenii vor fi evreii naziştilor, ai armatei lui Hitler de acum”, a mai spus acesta.

Totodată, Cristian Tudor Popescu a mai declarat că preşedintele rus mizează pe capacitatea poporului său de a face faţă condiţiilor grele de trai. 

„Acest derbedeu violator, pentru că înainte de invazie a spus «indiferent că îţi place sau nu, îndură, rabdă, frumoasa mea». Era o replică tipică de violator. Asta arată că nu ne putem aştepta la niciun fel de cedare din partea lui Putin. Zelenski a ieşit şi a spus «ieşiţi, cetăţeni ruşi şi strigaţi că nu vreţi să muriţi, pentru că radiaţiile nu ştiu unde e Rusia». Cetăţenii ruşi nu vor ieşi pe străzi. Cei care vor ieşi vor fi câteva mii care vor fi de îndată arestaţi, urmăriţi. De ce? Pentru că există acest mecanism înspăimântător de poliţie politică, forjat pe vremea lui Stalin. (…)

Sentimentul cetăţeanului rus mediu este că poate să moară de foame dar să fie cetăţean al unei superputeri, al unui imperiu. Cu acest sentiment e foarte greu să te descurci. Putin a mizat pe acest sentiment. Capacitatea de a îndura a poporului rus este extraordinar. Putin recreează ca într-un film cel de-al Doilea Război Mondial. Acolo, ruşii au trecut prin cele mai mari suferinţe imaginabile prin care a putut să treacă un popor vreodată într-o ţară. Şi au suportat aceste suferinţe de nedescris”, a completat gazetarul. 

 

 

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *