Cum au păcălit românii un preot din Italia să le dea aproape jumătate de milion de euro. Cazul i-a consternat şi pe poliţişti

Un grup de români din Italia au convins un preot să le dea aproape jumătate de milion de euro. Cazul a ajuns în atenția poliției, care a pornit pe urmele escrocilor. Cei trei conaționali ar fi luat bani de la preot timp de cinci ani până să fie prinși de oamenii legii.

Cum au convins românii un preot din Italia să le dea 480.000 de euro

Trei români stabiliți în Italia au convins un preot să le dea sume enorme de bani. Polițiștii italieni i-au prins pe cei trei români, care puseseră la cale un plan elaborat pentru a face rost de bani. Se pare că acesta a funcționat, pentru că au făcut rost de aproape jumătate de milion de euro de la un preot.

Cei trei români erau stabiliți în Italia de mai mulți ani, iar planul lor de a face rost de bani a început să fie pus în practică în urmă cu cinci ani. Românii au inventat povești care mai de care mai tragice pentru a-l impresiona pe preot și pentru a primi cât mai mulți bani de la el. Au pus la punct scenarii elaborate și au stabilit totul în cele mai mici detalii. Astfel că, pe parcursul a cinci ani, au făcut rost de nici mai mult, nici mai puțin, decât 480.000 de euro de la preot.

Preotul păgubit este foarte cunoscut în Italia

Totul s-a întâmplat în Cittadella, din provincia Padova, Italia. Potrivit știridiaspora.ro, preotul lăsat fără jumătate de milion de euro este o figură bisericească foarte cunoscută și respectată în Italia. Părintele de la care românii au scos 480.000 de euro are 75 de ani și se numește Remigio Brusadin. Este paroh la Cittadella din 2017 și între timp a devenit rector al Bisericii Carmine din oraș.

Cum au păcălit românii un preot din Italia să le dea aproape jumătate de milion de euro. Cazul i-a consternat şi pe poliţişti
Cum au păcălit românii un preot din Italia să le dea aproape jumătate de milion de euro. Cazul i-a consternat şi pe poliţişti

În timp ce mulți români stabiliți în Italia muncesc din greu și sunt cinstiți, există și exemple negative, care au ajuns în atenția presei, dar și a Carabinierilor. Nu mai demult de săptămâna trecută, procurorii din Milano au interogat un grup de români care ar fi fraudat statul italian cu peste 60 de milioane de euro.

Oamenii legii din Italia au descoperit că aproape 600 de persoane care beneficiau de ajutor social în peninsulă figurau ca locuind la aceeași adresă. 13 români, un italian, un albanez și un egiptean ar fi fost la conducerea grupării care a depus dosare pentru ajutoare sociale și ar fi încasat mai bine de 20 de milioan de euro cash din partea statului italian, pentru că nu aveau conturi.

Suspecții ar fi amenințat funcționarii publici că vor suferi consecințe dacă nu aprobă dosarele. Dacă nu ar fi fost prinși de polițiști, românii ar fi urmat să încaseze în total 60 de milioane de euro în baza dosarelor pentru ajutoare sociale depuse.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *