Cunoscut jurnalist, încăierare cu bătăușul Sandi #REZIST

„Tocmai era să mă bat cu #rezist Sandy Matei – #rezist au băgat provocatori”. O frumoasă manifestare pentru limba română a dat prilejul unei altercații.

Oameni din toată țara au venit ieri la mișcare de protest — miting și marș — generată de „includerea, de către iredentişti, pe fondul inculturii si incapacităţii politicienilor noştri, în chiar anul aniversării Centenarului Marii Uniri, a unei prevederi care oficializează limba maghiară în administrația a aproape jumătate din localitățile Țării”.

Am citat din Comunicatul publicat de unul dintre organizatori, Mihai Târnoveanu.

Mai precis, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi Asociația Calea Neamului avertizează că prin adoptarea Legii privind Codul Administrativ al României, „limba maghiară devine în mod neconstituţional a doua limbă oficială în stat pe o arie ce depăşește cu mult județele Covasna, Harghita şi Mureş”.

„Este un act care sfidează, într-un mod inadmisibil și fără precedent, Constituția României”, spun organizatorii.

Mai mult, scopul contestatarilor a fost și acela de a-i atrage atenția „președintelui sas al României, în tradiția lui Stephan Ludwig Roth, ca aici este România, stat național unitar, pentru înfăptuirea căruia s-au sacrificat milioane de români”.

„Promulgarea unei astfel de prevederi legislative echivalează cu o sinucidere politică imediată și fără drept de apel”, consideră participanții la miting.

Prezent la manifestare, cunoscutul jurnalist Ovidiu Zară a avut un incident cu la fel de cunoscutul Sandu Matei — cunoscut însă pentru lovirea unui bătrân în Piața Victoriei și pentru desele altercații cu jandarmeria — soldate cu rețineri și amenzi.

„Tocmai era să mă bat cu #rezist Sandy Matei — #rezist au băgat provocatori la mitingul pentru susținerea limbii române”, relatează Ovidiu Zară.

De fapt, a fost o încăierare verbală, dar lucrurile au fost la un pas să degenereze — dar au intervenit forțele de ordine.

„Agresiv, micuțul! Noroc cu jandarmii că îl tăvăleam”, scrie Ovidiu Zară pe Facebook.

„Oricum îl voi reîntâlni… Să vadă ce poate face un handicapat — așa cum m-a catalogat”.

Aceasta e o nouă faptă gravă a lui Sandu Matei, care a folosit acest termen în sens peiorativ.

Incidentul nu s-a încheiat pe stradă, ci a continuat pe… Facebook, unde Sandu Matei și „admiratorii” săi au continuat să-l insulte pe Zară.

„Dacă îl pocneam pe limbricul asta iar eram subiect negativ de presă, dacă nu am făcut-o se dă viteaz pe pagina lui că mă rupea dacă nu erau jandarmii”, scrie Sandu Matei, manifestând aceeași înclinație spre violență.

Matei a publicat și înregistrări cu încăierarea verbală, în care se dovedește cum a început să-l inoportuneze pe Ovidiu Zară, să-l urmărească filmându-l, deși nu este jurnalist.

„Licuriciul ăsta de ovidiu zare, cel care ataca sistematic Statul de Drept dar și pe mine în dese episoade la antena 3 și rtv, azi a încercat același scenariu ca al „bătranului inofensiv”…norocul lui este că nu mai repet greșala trecutului, dar și ca erau mai mulți,,civili,, decât noi”, scrie Sandu Matei, continuând cu insultele.

Cunoscutul protestatar folosește tot felul de apelative la adresa lui Zară — „mafia bolșevică”, „limbricul ziarist”, iar pe bătrânul pe care l-a agresat îl numește „moșul comunist”.

„Apropo: am aflat de la Sandy Bell că sunt viceprimarul PSD al sectorului 4! De mâine mă duc să îmi preiau funcția….:):)”, scrie Ovidiu Zară, menționând un alt neadevăr promovat de Matei și acoliții săi.

Pe pagina de Facebook a lui Sandu Matei sunt mai multe filmări ale încăierării verbale, dar și comentarii insultătoare și injurioase la adresa lui Ovidiu Zară, inclusiv referitoare la handicapul fizic al cunoscutului jurnalist.

Sursa: https://ro.sputnik.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *