Bilanțul victimelor incendiului din Grecia a crescut din nou

Serviciile de pompieri au revizuit în creştere, duminică, la 91 de morţi bilanţul incendiilor care au devastat luni coasta de est a regiunii Attica şi în special localitatea-martir Mati, relatează AFP, citată de Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a pompierilor, Stavroula Malliri, a anunţat că bilanțul morților în urma incendiului din Grecia a crescut la 91 de persoane. În momentul de față, dezastrul este cel mai letal incendiu forestier din Europa de la anul 1900, potrivit Centrului de Cercetare asupra Epidemiologiei Dezastrelor din Bruxelles, citat de publicația elenă Kathimerini.

În plus, pompierii greci au făcut publice pentru prima dată numărul persoanelor dispărute: 25. Absenţa unor asemenea date, la şase zile după incendii, a alimentat criticile tot mai vehemente la adresa autorităţilor.

Unele dintre acestea însă, dacă nu toate, ar putea figura printre cele 28 de victime ale căror corpuri în curs de examinare de către medicii legişti nu au fost identificate deocamdată, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Protecţiei Civile, Spyros Georgiou.

Stavroula Malliri a mai informat că alte 59 de victime găsite carbonizate sau înecate, încercând să scape în mare, au fost identificate duminică seară. Pe de altă parte, patru răniţi au încetat din viaţă la spital din cauza rănilor, a precizat ea.

Bilanţul oficial precedent se ridica sâmbătă la 88 de morţi.

Sursa:www.romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *