Cutremurele din Albania NU se mai opresc. Peste 80 de CUTREMURE în 3 zile

Doar astăzi, 28 noiembrie 2019, s-au produs nu mai puțin de șapte cutremure în Albania, arată INFP.

Albania, puternic zguduită de un cutremur în 26 noiembrie, continuă să fie sub această mișcare tectonică.

În 26 noiembrie, un cutremur de suprafață, înregistrat la o adâncime de 10 kilometri, a pus la pământ mai multe clădiri în Albania. Bilanțul negru al acelei zile se numără și astăzi. După atâtea zile, veștile care mai vin nu au cum să fie unele bune. Sunt cel puțin 20 de oameni care au murit și sute de răniți. Este cel mai puternic cutremur din ultimii 30 de ani, din Albania.

Primul cutremur s-a produs în 26 noiembrie, la 3:47, ora locală a României. Cu o intensitate de 4,6, fiind cutremur de suprafață, s-a resimțit. Însă avea să urmeze unul și mai puternic, mortal și distrugător, o oră mai târziu, la 4:54, de 6,4 magnitudine. De atunci, Albania e zguduită o dată la câteva ore. În aceeași zi, în Albania au mai fost alte 46 de cutremure, cu magnitudini între 2,6 și 5,8. Cele cu intensitate peste 3 au fost resimțite, toate fiind de suprafață, la doar 10 km adâncime.

A urmat 27 noiembrie și alte 27 de cutremure, cel mai puternic fiind de 5,6 pe Richter.

Nici astăzi, 28 noiembrie, cutremurele nu s-au oprit. Până la această oră, s-au produs deja șase cutremure. Cel mai puternic a avut intensitate de 4,4 pe Richter.

sursa:dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *