Viorica Dăncilă refuză să o retragă pe Rovana Plumb: „Are, în continuare, susținerea mea necondiționată”

Viorica Dăncilă spune că respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pe transporturi, în Comisia JURI a Parlamentului European, nu o face să aibă mai puțină încredere sau apreciere pentru aceasta. Premierul precizează, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că Rovana Plumb se bucură, în continuare, de susținerea ei necondiționată.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile – atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacțiile celor din țară – nu mă face să am mai puțină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată”, a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Premierul s-a întors sâmbătă din vizita din Statele Unite.

Viorica Dăncilă laudă „profesionalismul și buna-credință” a Rovanei Plumb și speră că luni comisia JURI își va schimba avizul. „O cunosc de mulți ani, am muncit împreună, știu măsura profesionalismului Rovanei și a bunei-credințe cu care și-a făcut mereu treaba. Știu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiții și am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alții, ar prima întotdeauna interesele și politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, așa cum guvernul nostru acționează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene”, a completat premierul.

Șefa PSD atacă partidele din opoziție spunând că în ultimele zile au arătat lumii o Românie dezbinată și scindată de interese mărunte.  „Tot ceea ce au făcut membrii partidelor de opoziție în ultimele zile a fost să arate întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul țării și interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize și lupte și au uitat de români, așa cum fac zi de zi, de mai bine de un an”, spune Viorica Dăncilă.

În final, ea ajunge la subiectul votului de la alegerile prezidențiale: „Însă România nu e a celor care dezbină și distrug, nu e a celor care și-i sfâșie pe ai lor și calcă în picioare interesul țării pentru propriile lor ambiții. Românii văd aceste lucruri și am încrederea că o vom vedea clar, cu toții, la votul din această toamnă”, menționează prim-ministrul.

sursa:https://www.digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *