DOCUMENT BOMBĂ DESPRE POLITIȘTUL PEDOFIL: SEMNĂTURA ADJUNCTULUI POLIȚIEI RUTIERE

Antena 3 a dezvăluit document care lămurește situația din Poliție, în urma dezvăluirilor referitoare la polițistul pedofil. Documentul este dovada ca toți capii Poliției Române au știut de acțiunile acestui om. 

Documentul este o notă de eveniment din ziua în care Eugen Stan o atacă pe victima de 30 de ani.
„Bărbatul a fost prins și identificat de organele de Poliție, stabilindu-se că se numește Stan Eugen. Cercetările sunt continuate de Poliție, sub aspectul săvârștirii de agresiune sexuală”.

Cu toate acestea, de atunci victima nu a mai fost audiată.

Rezoluția notată pe acest document, care poartă ștampila de intrare în Brigada Rutieră: „Rog declanșare cercetare, suspendare până la finalizare dosar penal și măsuri legale. URGENT!”.

Această rezoluție a fost redactată la data de 10.10.2016, adică la numai câteva ore după ce victima a fost agresată.

Procedura raportării evenimentului:

1. Nota de Eveniment se întocmeşte de structura unde este sesizată fapta şi se transmit ierarhic prin aplicaţia informatică SMIEOP

2. În cazul evenimentelor deosebite acesta se transmite la IGPR – Centrul Operaţional şi DGMO – C.O.C

3. Conform pct. 32 din Anexa nr. 1 evenimente în care sunt implicate personalul şi unităţile MAI sunt evenimente care se transmit la IGPR şi DGMO

Concluzii:

Nota de eveniment de la S18 a fost transmisă prin SMIEOP atât la IGPR cât şi la DGMO şi trebuia prezentată conducerii IGPR. În situaţii în care sunt implicaţi poliţişti, după prezentarea către conducerea IGPR, în raport de rezoluţie, se transmitea prin fax la unitatea unde s-a produs evenimentul pentru măsuri şi era monitorizată de Centrul Operaţional sau Cabinetul Inspectorului General.

Purtătorul de cuvânt Poliției Capitalei, Diana Sarca, a dat explicații privind documentul prezentat.

„Data despre care vorbim este într-o zi de sâmbătă. Momentul în care a fost rezoluționat acest document. Luni, a fost înregistrat în secretariat pentru a fi transmis acestei structuri. Nu am date unde a ajuns această notă. Acea semnatură aparține luiDragomir Valentin, care la acel moment era adjunct al șef al Brigăzii Rutiere”.

Întrebată de ce nu a fost suspendsat, aceasta a spus că „aici vorbim despre suspendarea cercetării”.

Mulţumim Flux 24!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *