Intervenții ISU Giurgiu 02.02.2018 – 05.02.2018

 În perioada 02.02.2018 – 05.02.2018,  subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 30 situații de urgență, astfel:

– 22 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme. – 1 intervenție- asanare muniție- localitatea Cucuruzu;- 1 intervenție- asigurare măsuri PSI- localitatea Mihai Vodă;- 1 intervenție- asigurare măsuri PSI- municipiul Giurgiu;- 1 intervenție- incendiu vegetație uscată- localitatea Oinacu;- 1 intervenție- incendiu autoturism- municipiul Giurgiu;- 1 intervenție- incendiu anexe gospodărești- localitatea Novaci;- 1 intervenție- asanare muniție- localitatea Vânătorii Mari;- 1 intervenție- sprijin SAJ- municipiul Giurgiu

În data de 02.02.2018, ora 14: 33,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Novaci pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Gărzii de Intervenție Mihăilești. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 300 kg de furaje și o magazie din lemn pe o suprafață de aproximativ 10 m.p. Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis.

În data de 02.02.2018, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul unei persoane supraponderale de la spital la domiciliul acesteia.

În data de 03.02.2018, ora 09: 09,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Mihai Vodă pentru asigurarea măsurilor PSI. La fața locului s-a constatat că un cablu electric era căzut peste un gard metalic. Pompierii au acționat pentru îndepărtarea  cablului și  asigurarea măsurilor PSI.

În data de 03.02.2018, ora 13: 48,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru asigurarea măsurilor PSI. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autoplatformă pentru salvări  de la înălțime aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru degarajea unor elemente desprinse de pe fațada unui bloc.

În data de 03.02.2018, ora 19: 07,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Oinacu pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 50 m.p.  Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis.

În data de 03.02.2018, ora 19: 56,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars compartimentul motor al autoturismului.  Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *