Intervenţii ISU Giurgiu 28.02.2018 – 02.03.2018

În perioada 28.02.2018 – 02.03.2018, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 20 situații de urgență, astfel:
– 11 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.
– 4 intervenții- sprijin SAJ;
-1 intervenție- incendiu pod spațiu comercial- municipiul Giurgiu;
-1 intervenţie- deblocare tir- municipiul Giurgiu;
-1 intervenţie- incendiu autoturism- localitatea Frătești;
-1 intervenţie- asigurare măsuri PSI- localitatea Uzunu;
-1 intervenţie- deblocare autovehicul înzăpezit- municipiul Giurgiu.
În data de 28.02.2018, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină atât în municipiul Giurgiu cât și în localitatea Bălanu pentru transportul a patru persoane de la domiciliul acestora la ambulanța SAJ.

În data de 28.02.2018, ora 13:23, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru deblocarea unui tir înzăpezit. La fața locului s-au deplasat o autospecială CBRN și o autoșenilată din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru tractarea tirului blocat în zăpadă.
În data de 01.03.2018, ora 12:27, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Frătești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars materialele combustibile ale autoturismului în proporție de 100%. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.
În data de 01.03.2018, ora 12:23, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Uzunu pentru asigurarea măsurilor PSI (cisternă GPL răsturnată ). La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială NBRC din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru decuplarea bateriei și îndepărtarea scurgerilor de carburant.
În data de 28.02.2018, ora 14:45, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la podul unui spațiu comercial. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars instalația electrică pe o lungime de aproximativ 2 ml, astereala podului din lemn pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Au fost distruse un aparat climatizare, tavanul din rigips și marfa depozitată. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 01.03.2018, ora 01:01 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru deblocarea unui autotren înzăpezit. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Echipajul de pompieri a acționat pentru repunerea în circulație a autovehiculului.
Echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.
EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- CT PARK BUCHAREST WEST.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *